Каземиро: Зидан никога не е напускал Реал Мадрид


Каземиро: Зидан никога не е напускал Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

1474 0

Един от най-авторитетните играчи в съблекалнята на Реал Мадрид Каземиро говори за престоя си в клуба и за завръщането на Зинедин Зидан начело. Според играча Зизу е много повече от техен треньор - истинска икона на отбора.

"Нашият треньор е икона на клуба. Не само като играч, но и като треньор. Зидан показа, че е повече от треньор. За отбора Зидан никога не си тръгна. Той със сигурност е страдал, колкото нас и затова се е върна. Той е един от ключовете за спечелването на титли и вече е показал това през последните години. С него със сигурност ще се борим за титли", сподели бразилецтр пред Marca.

Той обясни и защо за Реал е толкова трудно в испанското първенство. "Преди две години я спечелихме със Зизу. Можем също да кажем, че сме спечелили четири от последните пет титли в Шампионска лига. Знаем, че Шампионска лига е нещо различно за този клуб - живеем за това и затова имаме 13 купи. Но имаме и 33 титли в Ла Лига. Имаме и съперници, които също искат да спечелят и това прави нещата трудни. Когато започнем сезона, искаме да спечелим всичко, но за съжаление през последните години спечелихме само една титла в Ла Лига".

Каземиро се върна и към дебютния си мач за "белия балет", който бе при Жозе Моуриньо. "Много обичам тази среща. Щях да бъда в първия отбор, но не мислех, че ще играя и най-много очаквах да имам няколко минути. Но предишния ден Жозе Моуриньо ме повика и ми каза: "Виждаш ли черната дъска?" На нея бяха стартовите единадесет и името ми беше там. "Ще играеш." По време на разговора той каза толкова много добри неща за мен като играч и ми даде толкова много увереност, че излезнах на терена, мислейки, че съм най-добрият полузащитник в света. Това беше основната причина срещата да е толкова добра".

А какъв е потенциалния състав на Реал Мадрид за следващия сезон, с който ще завладеят света - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички