Каталунски журналист загуби работата си заради зловещ "tweet" срещу Реал Мадрид


Каталунски журналист загуби работата си заради зловещ "tweet" срещу Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

896 0

Фенщината няма място в спортната журналистика, а клетвите още по-малко. Това научи каталунският представител на професията Виктор Алтадил, който беше уволнен от "Radio International" заради зловещо съобщение с клетва към Реал Мадрид.

"Да видим, но с малко късмет, крилата на чартарния самолет на Реал Мадрид няма да се отворят", гласи съобщението в Twitter, което журналистът е публикувал, заедно с благозвучна обида по адрес на "белия балет".

В социалните мрежи обаче нищо не остава скрито и съобщението имаше сериозен отзвук. То достигна до шефовете на Алтадил и те взеха крути мерки, лишавайки го от работното му място.

Ето и офицланото съобщение от медията:

Radio International, преглеждайки сериозността на съобщението срещу историята и ценностите на Реал Мадрид, взе решение да продължи без помощта на Виктор Алтадил. Неговите думи нарушават духа на интеграция в нашето радио. Ще продължим да търсим разнообразие в мненията, стига тези мнения да не нарушават нашите стандарти и принципи и не са в разрез с журналистическата етика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички