Кашима очарова във финала, но после се случи Роналдо (ВИДЕО)


Кашима очарова във финала, но после се случи Роналдо (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

2752 0

Кристиано Роналдо изигра един от посрествените си мачове за Реал Мадрид и въпреки това наниза хеттрик, за да вдъхнови победата с 4:2 след продължения над Кашима Антлърс във финала на Световното клубно първенство.

Напудрената контрола стигна до добавени 30 минути, защото японският тим изуми футболния свят и се представи блестящо срещу европейския клубен шампион. Карим Бензема изведе "белия балет" напред с ранен гол, но с две прекрасни попадения Гуку Шибазаки осъществи пълен обрат.

Кашима изживяваха мечтата си срещу един от най-силните клубове в света, но тогава се случи Кристиано Роналдо. Три безответни гола, първият от дузпа, а следващите два в първото продължение за трети трофей под ръководството на Зинедин Зидан.

Роналдо вече има 40 хеттрика с екипа на Реал Мадрид, а тимът продължи серията си без поражение във всички турнири и вече има 37.

Още с първата си по-сериозна атака в 9-ата минута Реал Мадрид стигна до откриване на резултата. Центиране от дясно на Лукас Васкес не бе изчистено по най-добрия начин и топката попадна в Лука Модрич. Той стреля от границата на наказателното поле, вратарят на Кашима отрази, но при добавката непокритият Бензема нямаше проблем да се разпише за 1:0.


Karim Benzema Goal HD - Real Madrid 1-0 Kashima... by all-goals-Highlights

След отбелязването на гола мачът не се разви по очаквания начин с подчертана доминация на Реал Мадрид. Като цяло и двамата вратари нямаха особено много работа, а атаките на "белия балет" изненадващо не завършваха с удари, освен ако не ставаше въпрос за опити от далечна дистанция. 

Въпреки всичко не се виждаше как Мадрид би изпуснал инициативата във финала.

И точно преди да бъде сложен край на първото полувреме защитата на Реал се пропука фатално - центриране от ляво бе отразено неадекватно от Рафаел Варан и топката без проблеми попадна в Шибазаки, който отблизо по диагонала не даде шанс на Кейлор Навас - 1:1.


Gaku Shibasaki Goal HD - Real Madrid 1-1... by Bayeo

Шибазаки продължи терора си срещу "кралския клуб" през втората част, след като в 52-ата минута успя да пробие между четирима играчи на Зидан и с перфектен изстрел от 20 метра матира Кейлор Навас отново - 1:2.


Gaku Shibasaki Goal HD - Real Madrid 1-2... by Bayeo

В 60-ата минута Лукас Васкес и Дани Карвахал най-накрая направиха успешно двойно подаване и първият нахлу в наказателното поле, след което бе фаулиран безкомпромисно от Шуто Ямамото. Роналдо превърна дузпата в гол и Реал изравни резултата бързо - 2:2.


Cristiano Ronaldo • Real Madrid- Kashima... by Highlights-Serie-A

В оставащото време Кристиано провокира две отлични спасявания от вратаря на Кашима, а японците имаха добри положения в края на редовното време, но Навас им попречи да стигнат до трети гол.

Съдията пък сгафи в 90-ата минута и след като тръгна да показва жълт картон на Серхио Рамос, промени решението си, защото осъзна, че щеше да е втори за капитана на Мадрид.

След поредната порция пропуски пред вратата на Реал се стигна до гол на Кристиано, който бе изведен зад защитата от Карим Бензема и успя да се разпише за 3:2 в 96-ата минута.

Веднага след това Кашима бе близо до изравняване, но Сузуки нацели напречната греда с глава. Японците отново бяха наказани за пропуските си от Роналдо в 104-ата минута, след като той пак бе оставен непокрит пред малкия пенал и с мощен изстрел оформи хеттрика си - 4:2.


All Goals & Highlights HD - Real Madrid 4-2... by Goal-Free-Kick

Съставите:

Реал Мадрид: Навас; Карвахал, Варан, Рамос, Марсело; Модрич, Касемиро, Кроос; Лукас, Бензема, Кристиано

Кашима: Хитоши Согахата; Даиго Ниши, Наомичи Уеда, Жен Шоджи, Шуто Ямамота; Ясуши Ендо, Гаку Шибасаки, Мицуи Огасава, Риота Накаки; Му Каназаки, Шоума Дой

"Белия балет" стигна до битката за титлата след успех над мексиканския Клуб Америка с 2:0, докато Кашима триумфира с 3:0 над Атлетико Насионал. На Световното клубно първенство за първи път се използва видеоповторение в помощ на реферите при спорни ситуации и вече бе включено във взимането на решения в предния мач на Кашима, за да бъде отсъдена дузпа в полза на домакините.

Ако Реал Мадрид победи, ще спечели трети трофей под ръководството на Зинедин Зидан, който изведе тима до титлите в Шампионска лига и Суперкупата на Европа.

Реал Мадрид спечели Световното клубно първенство и през 2014 година, когато също бе европейският представител в турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички