Карло Анчелоти коментира Реал Мадрид 1:0 Майорка и каза няколко думи за Арда Гюлер


Карло Анчелоти коментира Реал Мадрид 1:0 Майорка и каза няколко думи за Арда Гюлер
Снимка: Getty Images

2758 0

Във вечерта на 3-ти януари Реал Мадрид победи Майорка с минималното 1:0 на свой терен в първия си мач за 2024-та година.

Коментарът на Анчелоти

"Днес беше трудно. Изправихме се срещу силен отбор, който се защитава добре. В същото време ние не бяхме на най-доброто си ниво. Не бяхме достатъчно свежи и ни липсваше точност в последната третина от игрището. Спечелихме благодарение на добре изпълнено статично положение", обясни треньорът на "белия балет" след последния съдийски сигнал, а след това допълни:

Още: Играеш в Реал Мадрид и не можеш да вкараш на празна врата - Браим Диас с пропуска на сезона (ВИДЕО)

Рюдигер донесе победата на Реал срещу Майорка

"През първата част от сезона вкарахме доста голове от статични положения. Моят треньорски щаб работи добре в това отношение. Имаме както добри изпълнители, така и безкомпромисни играчи, които да ги завършват".

Конкуренцията в Ла Лига и Гюлер

"Не мисля, че можехме да се справим по-добре през първата половина от кампанията. Трябва да гледаме напред, защото ще бъде много трудно да спечелим Ла Лига. Жирона определено е изненадата, те се представят страхотно. От друга страна, още в началото беше ясно, че Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид ще се борят за титлата до последно", изтъкна Карло Анчелоти.

Още: Джуд Белингам нарушава едно правило на Ла Лига във всеки един мач за Реал Мадрид

За финал той бе запитан за Арда Гюлер, който най-накрая се възстанови напълно и бе на резервната скамейка срещу Майорка:

"Той е добре и е спокоен. Започва да тренира с първия отбор, но в същото време съм наясно, че е само на 18 години. Да бъде спокоен е много важно за него, защото ще бъде много важен играч в настоящето и бъдещето на клуба. Трябва да бъде търпелив. Малко по малко ще започне да получава игрови минути. Качествата му са безспорни!".

*Междувременно Килиан Мбапе проговори за бъдещето си, като коментарът му едва ли ще се хареса на Реал Мадрид!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички