Нетипичен герой изми срама от пропуска на сезона и донесе измъчени три точки за Реал Мадрид (ВИДЕО)


Нетипичен герой изми срама от пропуска на сезона и донесе измъчени три точки за Реал Мадрид (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2530 0

Реал Мадрид победи измъчено закъсалия Майорка днес (3 януари) в мач от 19-ия кръг на Ла Лига. Момчетата на Карло Анчелоти се наложиха с минималното 1:0 в мач, в който се скъсаха да пропускат, а в герой се превърна германския бранител Антонио Рюдигер, който отбеляза победния гол.

Германският бранител Антонио Рюдигер

Единственият гол падна в 78-ата минута. Рюдигер се възползва от центриране на Лука Модрич от корнер и засече топката с глава в противниковата врата. Победата за Реал можеше да бъде още по-звучна, но тимът направи редица пропуски, включително и фрапиращ такъв на Браим Диас.

Гостите обаче също можеха да изненадат "лос бланкос". Майорка на два пъти нацели гредата, като показа, че може да се надиграва с 14-кратните шампиони на Европа.

Този мач беляза и завръщането на Винисиус от контузия. Бразилската звезда на Реал Мадрид направи добър мач и имаше три шанса за отбелязване на гол, но вратарят Предраг Райкович осуети всеки един от тях.

С победата Реал Мадрид вече е едноличен лидер в класирането с 48 точки на сметката си. "Белият балет" обаче е следван от Жирона, който е с 45 пункта, а на него тепърва му предстои мач с Атлетико Мадрид.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Не бяха изминали и 30 секунди след първия съдийски сигнал, когато бе показан жълт картон на Хейден от домакините за опасно влизане при борба за висока топка срещу Дани Карвахал. В следващите минути Реал Мадрид доминираше на терена, но така и не стигна до нещо по-сериозно пред вратата на Райкович.

В 20-ата минута се стигна до първата отлична възможност. Гостите сгрешиха при изнасянето на топката и тя стигна до Лука Модрич. Той видя навлизащия в наказателното поле Винисиус и го изведе очи в очи с Райкович. Ударът на бразилеца обаче бе отразен от стража на Майорка, който опази мрежата си суха засега. Силните минути за "лос бланкос" продължиха. След половин час игра Вини получи нов шанс след страхотен пас на Родриго, но първият реши да пробива, засуети се и нанесе слаб и неточен удар.

Пропуските на Реал продължаваха да валят. В 38-ата минута Винисиус си пробва късмета от далечно разстояние, но за пореден път Райкович имаше други планове и спаси. Само 4' по-късно Майорка стигна до отличен шанс. Антонио Санчес стреля с глава, но ударът му срещна напречната греда, а топката след това бе уловена от Лунин.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Противно на очакванията, втората част стартира по-добре за гостите. В 54-ата минута те развиха впечатляващо нападение, което завърши с удар от дистанция на Даниел Родригес, но неговият мощен удар по земя срещна левия страничен стълб на Лунин.

В 69-ата минута се стигна до отличен шанс за мадридчани. След добро разиграване топката се озова в краката на Родриго в наказателното поле. Той стреля, но Предраг Райкович спаси ударът му, кълбото стигна до Браим Диас, който влезе на мястото на Винисиус, но испанецът не успя да отбележи от непосредствена близост в опразнената врата.

ВИДЕО: УНИКАЛНИЯТ И НЕПРОСТИМ ПРОПУСК НА БРАИМ ДИАС

Домакините счупиха каръка и откриха заслужено в 78-ата минута. Центриране от корнер на Лука Модрич бе засечено от Антонио Рюдигер. Германският бранител отбеляза първия си гол през сезона и даде преднина на "кралете".

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Рюдигер, Чуамени, Фран Гарсия, Кроос, Модрич, Валверде, Белингам, Винисиус, Родриго

Майорка: Райкович, Мафео, Хейден, Райо, Настасич, Гонсалес, Морланес, Саму, Санчес, Родригес, Ларин

ПРЕДИ МАЧА

Реал Мадрид се намира на първата позиция в класирането на испанския елит с актив от 45 точки, колкото има и Жирона, но възпитаниците на Карлето са с по-добра голова разлика на своята сметка. 

Майорка пък не се намира в най-добрата си форма. Отборът записа 2 победи и 3 равенства в последните си пет мача и продължава да се бори за оцеляването си на 14-ата позиция с 18 точки, като го делят 5 пункта от зоната на изпадащите.

През изминалия сезон (2022/23) "кралете" не допуснаха изненада у дома и сразиха Майорка с 4:1, но в ответната среща мадридчани бяха шокирани и победени с минималното 0:1 като гост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички