Карло Анчелоти го закъса, почти цял отбор с контузени в Реал Мадрид


Карло Анчелоти го закъса, почти цял отбор с контузени в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

935 0

Международната пауза не беше никак благосклонна към Реал Мадрид. Броят на контузените на "Сантяго Бернабеу" се увличи, след като и Едуардо Камавинга, и Винисиус получиха травми, като първият е аут до януари.

Девет от 23-мата играчи в първия отбор са контузени и Карло Анчелоти ще има намален състав за мача срещу Кадис по-късно този месец (26 ноември).

Сериозни проблеми пред Карло Анчелоти

До 12 играчи на Мадрид бяха контузени този сезон. Тибо Куртоа скъса кръстни връзки същата седмица, когато започна лигата. Изправен пред тази ситуация, Мадрид потърси заместник и го намери в лицето на Кепа Арисабалага. Той също получи травма по време на загрявката на мача срещу Брага на "Бернабеу" и ще се завърне срещу Наполи (29 ноември) или Гранада (2 декември).

Едер Милитао също е аут за дълго време с контузия. Дейвид Алаба пропусна три мача поради проблем с десен абдуктор. Дани Карвахал пропусна два мача поради мускулна контузия, а Ферлан Менди започна сезона с контузия в подколянното сухожилие, която го остави извън игра до Ел Класико. Французинът пропусна и мача срещу Райо Валекано поради известен дискомфорт.

Анчелоти остана и без Орелиен Чуамени и Едуардо Камавинга. Чуамени контузи метатарзалната кост на левия крак в Ел Класико и ще отсъства до края на годината. Завръщането на Камавинга ще отнеме повече време, след като той претърпя разкъсване на външната странична връзка на дясното коляно и ще отсъства от игра вероятно до края на януари. Джуд Белингам, новата звезда на отбора, също имаше своите проблеми. Английският полузащитник се възстановява от изкълчване на рамото, което го остави извън игра в последните два мача.

Арда Гюлер и Дани Себайос също все още не могат да "навлязат в сезона". Винисиус страда от две контузии. От края на август той беше аут за един месец поради контузия в бедрото, а с Бразилия тази седмица той контузи и другото бедро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички