Карло Анчелоти: Гарет Бейл ще бъде в групата, Бензема тренира


Карло Анчелоти: Гарет Бейл ще бъде в групата, Бензема тренира
Снимка: Getty Images

2089 0

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори преди дербито срещу Атлетико Мадрид от Ла Лига. "Белият балет" има 10 точки аванс пред своя съперник и победа би дала още по-голяма увереност на отбора.

"Не съм ставал шампион и това само ме мотивира допълнително да спечеля титлата. Евентуален трофей бих го оценявал като всеки един в кариерата ми. Шампионската лига е най-важната надпревара в Европа и в света. Ла Лига също е важна", започна Анчелоти.

Засега единствено се справяме по-добре от останалите. Но шампионатът не приключва сега, а ни остават още шест месеца. Не знам какво ще се случи в бъдеще. Миналото няма значение, а само това, което предстои. Просто ще имаме 3 точки повече от противника, който обаче ще се бори до последно да стане шампион. Не искам да поставям отбора си под излишно напрежение. Това са само три точки. Би било хубаво да спечелим, но нищо повече.

Бейл ще бъде в групата. По време на тренировките той показа желание да играе, мотивиран е. Бензема тренира добре, утре (б.р. - днес) пак ще го направи. Само Себайос не тренира засега. Трябва да поздравя медицинския щаб за работата му.

Статистиката сочи, че това са 3 точки. Има и емоционална страна, когото спориш с пряк противник. Ясно е, че това ще увеличи напрежението, а и феновете се вълнуват. Атлетико промени характеристиките на самите футболисти. Вече там има играчи, които са по-силни като индивидуалности. Но пък и предишният манталитет на отбора е налице. Бих взел оттам Гризман, Луис Суарес, Де Пол... Отборът разполага и със защитници, които харесвам.

По принцип най-трудното е да оставиш който и да е играч сред резервите. А и става по-сложно, ако той е сериозен професионалист в това, което прави", каза Анчелоти.

През това време 4 клуба от Висшата лига следят звезда на Атлетико Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички