Карло Анчелоти даде първото си по-обширно интервю, след като се завърна в Реал Мадрид


Карло Анчелоти даде първото си по-обширно интервю, след като се завърна в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

1426 0

Новият старши треньор на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде първото си по-обширно интервю, откакто се завърна начело на "белия балет". Той говори пред клубния сайт на отбора и сподели как се чувства след повторното си завръщане:

"Много съм щастлив да се върна тук. Имам фантастични спомени от предишния ми престой, като имахме много успехи през двете години. Много е важно, защото се връщам у дома. Наистина съм развълнуван и ще дам цялата си енергия да помогна на Реал Мадрид да стигне възможно най-високо. Имам отговорност и надежда, като ще работя на върха на възможностите ми. Знаем какви са целите на Реал Мадрид всяка година и ще се опитаме да ги постигнем с целите опит и енергия, които мога да донеса. Толкова съм щастлив да се върна, защото обичам този клуб. Много съм радостен и е трудно да обясня как се чувствам. Мадрид е най-престижният клуб в света и наистина се насладих на двете години, през които бях тук. Имам незабравими спомени от този период", каза Анчелоти и не пропусна да благодари на бившия си отбор Евертън.

"Трябва да благодаря на Евертън, където бях много щастлив по време на тази година и половина. Атмосферата беше позитивна и хората бяха трудолюбиви. Завръщам се с повече опит, познавам Реал Мадрид много добре, както и самия състав, тъй като срещнах някои от играчите в миналото. Ще се справим добре. Всеки ден трябва да се опитваш да се подобряваш. Имам положителен опит в Германия, Италия и Англия. Всяко ново преживяване те кара да израстваш и се връщам с шест години по-богат опит. Дано това да е добре за Реал Мадрид. Треньорът не може да побеждава сам. Печелившата комбинация от наставник, играч и клуб е пътят до успехите. Мисля, че опитът е много важен, но също така и младостта, защото тя носи много енергия и страст в правенето на неща. Когато бях тук за първи път, четирима футболисти дойдоха от дубъла и този микс от младост и опит ни донесе много успехи в миналото, както и в настоящето", разказа "Татко Карло".

"Искам да окажа подкрепа на всички играчи и да им предложа най-доброто, на което съм способен. Всеки, който работи тук, носи отговорността да тренира и да играе за най-добрия отбор в света. Това е отговорност, която всички ние трябва да поемем. В този клуб се изисква да играем атакуващ, вълнуващ, качествен и интензивен футбол. Начинът на игра си е същият и нищо не се е променило. Помня “Десетата” като огромен успех, защото въпросният сезон беше много добър. Играхме добре във всеки мач, както и в много тежък финал срещу Атлетико Мадрид. Помня перфектно нощта на “Сибелес”, това беше невероятна наслада. Знам, че феновете са заедно с тима и искам да им изпратя посланието, че съм много щастлив да се върна”, сподели още Карло Анчелоти пред телевизията на Кралския клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички