Карим Бензема разкри как се е променила играта му след ерата "Кристиано Роналдо" в Реал Мадрид


Карим Бензема разкри как се е променила играта му след ерата "Кристиано Роналдо" в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1702 0

Голмайсторът на Реал Мадрид Карим Бензема даде интервю за списанието "France Football", след като получи наградата за "Най-добър френски футболист" за 2021 година. В него той говори за развитието си като футболист през годините, за жребия в Шампионска лига и се изказа ласкаво за Роберт Левандовски, заявявайки, че е "машина":

През последните 12 месеца нападателят отбеляза 47 гола и добави 13 асистенции на своята сметка във всички турнири, класира се на четвърто място за "Златната топка" и спечели Купата на нациите с Франция.

"Аз съм си същият футболист, който съм бил винаги. Нищо не се е променило. Опитвам се да помагам на другите и да уважавам футбола. Не ми харесва, че сега един футболист се гледа, само когато вкара гол. В миналото, когато вкарвах ме смятаха за добър, дори да съм имал лош мач, а когато не вкарвах, бях слаб", заяви той пред "France Football и се върна назад към играта си с Кристиано Роналдо.

"Кристиано носеше по 50-60 гола на Реал на сезон. Трябваше да му освобождавам пространство. Когато той си тръгна, трябваше аз да вкарвам повече голове и да давам асистенции. Начинът ми на игра не се е променил. Макар да вкарвам повече голове, но си играя моя стил. Аз не съм Кристиано и той не е Бензема. През кариерата ми най-забавно ми е било да играя с него, Йозил, Жуниньо, Фред и Зидан на тренировки. Те са изключително технични футболисти", разкри още един от лидерите на Реал Мадрид и заговори за жребия в Шампионска лига, който отреди на Кралския клуб да срещне ПСЖ на 1/8-финалите.

"Страх от ПСЖ? Няма как да има такъв. Отиваме в Париж с мисълта за победа. Предпочитахме друг съперник, но ако искаме трофея, трябва да победим всички. Няма как да сравняваме атаката си с тяхната. Те са различни. Дори имаме и разлика в годините".

"Харесвам бързия футбол. Той е като Ферари, трябва да е елегантен и красив. Не ме интересува дали ме смятат за голмайстор, аз не съм такъв. Голмайстор е футболист като Левандовски, той е машина", завърши Бензема.

Тази вечер Реал Мадрид се изправя срещу Атлетик Билбао във финала за Суперкупата на Испания - вижте в колко часа започва мачът и коя българска ТВ ще го излъчи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички