Карим Бензема провали Реал Мадрид на "Бернабеу"


Карим Бензема провали Реал Мадрид на "Бернабеу"
Снимка: Guliver/GettyImages

2857 0

Реал Мадрид пръв сбърка в битката за титлата в Ла Лига. "Белия балет" стигна само до 2:2 срещу Валенсия на "Сантяго Бернабеу" в мач, в който Карим Бензема тотално провали опитите на своя отбор да стигне до победата.

"Белия балет" стартира ударно в 10', когато Асенсио със солова акция успя да се разпише, но само 8 минути по-късно Солер изравни за 1:1.

Последваха редица пропуски от страна на Карим Бензема, който на 4 пъти пропиля 100%-ови възможности за своя тим, а на два пъти не успя да засече центрирания на Асенсио и Марсело.

В 77' Кондогбия успя да разпечата вратата на Кейлор Навас. Все пак 7 минути преди края Асенсио успя да вкара втори гол на своята сметка и даде шанс на Реал да търси победата. В последните минути Бензема профука 3 страхотни положения, като от 4 метра прати топката в аут (фронтално срещу вратаря), а в добавеното време удари греда. 

"Белия балет" вече изостава с 2 точки от Барселона, и то в момент, в който каталунците се намират в криза. Валенсия пък за пореден път доказа, че играе успешно срещу РЕал Мадрид като гост.

Реал Мадрид започна ударно срещата и откри резултата още в 10'. Марко Асенсио пресече подаване в половината на Валенсия, напредна към наказателното поле и от границата нанесе категоричен удар с левия си крак - 1:0.

Последваха няколко добри атаки на Реал, но и Валенсия имаше своите шансове. В 18' обаче равенството беше възстановено, след като Латоре беше намерен дълбоко в половината на Реал, а той пусна прострелен пас за Солер - удар от 3 метра и 1:1.

В следващите 30-ина минути двубоят премина под мотото на Карим Бензема. Нападателят се отчете с невиждани пропуски, след като пропиля отлични подавания на Асенсио, Бейл и Иско. На няколко пъти той стреля от малкото наказателното поле, но всичките му удари бяха неточни - 1:1 до почивката.

В първите 10 минути на второто полувреме Реал Мадрид натисна здраво своя съперник, след като Зидан уплътни халфовата линия с пускането на Ковачич на мястото на Иско. Бензема и Асенсио бяха близо до гол, но и двамата бяха неточни в завършващата фаза.

В 64' Гарет Бейл имаше отличен шанс да се разпише, след като Марсело го намери в наказателното поле, но ударът му с глава излезе в аут. 3 минути по-късно Модрич пробва далечен удар, но вратарят успя да избие в корнер. В 70' пък Каземиро за пореден път спаси своите, блокирайки в последния момент Заза, който беше близо до гол. Минута по-късно нападателят на Валенсия стреля в аут след удар с глава.

В 73' Даниел Парехо едва не даде аванс на Валенсия, но Кейлор Навас успя да спаси прекия свободен удар, изпълнен от халфа.

В 77' Валенсия организира поредната си страхотна контраатака, след като Родриго получи в наказателното поле. Той не успя да се нагласи за удар, но подаде за Кондогбия, който насочи топката в долния ляв ъгъл - 1:2 на "Бернабеу".

В 83' Реал Мадрид получи право да стреля от пряк свободен удар. Марко Асенсио се нагърби с отговорността и изпълни перфектно - втори гол за младия испанец и 2:2. 4 минути по-късно отново Асенсио се понесе по лявото крило и центира в наказателното поле, където с поредния си пропуск се отчете Бензема.

В 88' френският нападател подпечата ужасяващото си представяне с пропуск от 4 метра сам срещу вратаря, пращайки топката в аут. В 92' нападателят уцели и греда, след като вратарят успя да избие ударът му с глава. В последните секунди и Заза можеше да се разпише, останал сам срещу вратаря, но реши да търси дузпа и сбърка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички