Искането, което лидерите на Реал Мадрид отправили до Зидан и довело до отличната форма


Искането, което лидерите на Реал Мадрид отправили до Зидан и довело до отличната форма
Снимка: Getty Images/Gulliver

3237 0

В момента Реал Мадрид е в отлична форма с шест поредни победи, но само преди няколко седмици клубът беше в криза и на прага на елиминирането на Шампионска лига. В този момент, между загубата от Шахтьор Донецк в Украйна и победата в Ла Лига срещу Севиля, лидерите в състава са провели среща с треньора Зинедин Зидан.

Тази лидерска група се състои от хора като Серхио Рамос, Лука Модрич, Карим Бензема и Каземиро. Тони Кроос също вече е част от тази група, с дълголетието, опита и отношението на германеца, което го прави пример за подражание в отбора.

Ветераните са споделили, че е необходимо да се вземе решение за една формация от играчи за съставите за следващите няколко мача. Изложили своето мнение, че ротациите могат да дойдат по-късно през сезона.Както по-рано имаше информация, някои играчи в състава не са били доволни от избора за стартов състав на Зидан.

Желанието им е било да сформират солиден отбор, за да преминат през тежките мачове, започвайки от този в Севиля. Това е бил ключов момент и президентът на клуба Флорентино Перес направил пътуването до столицата на Андалусия и е разговарял с играчите там.

Оттогава Зидан почти не прави ротации. Той е променил състава си само ако е имало наказание, контузия или, в случая с Винисиус миналата седмица, когато се разболя. Той също така направи промени, за да върне титулярите обратно, след като те преодолеят проблемите си с контузиите.

Тази политика работи и ръководителите на отбора със сигурност ще бъдат доволни от това как вървят нещата. Това включва Кроос, който сега е част от този е в основата на креативността за Реал Мадрид. Когато "белия балет" се завърне от коледните празници, те ще се надяват да запазят добрата форма като гости на Елче.

А кой от лидерите в състава се е договорил за нов договор с Реал Мадрид - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички