Капело не смята, че новата битка за №1 във футбола ще е между Мбапе и Холанд


Капело не смята, че новата битка за №1 във футбола ще е между Мбапе и Холанд
Снимка: Getty Images

5122 0

Известният италиански треньор Фабио Капело, водил Милан, Ювентус, Реал Мадрид и други, прогнозира кои двама играчи ще се борят за рекордите и индивидуалните отличия във футбола след залеза на Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Кои са неговите фаворити?

"За мен двамата играчи, които ще се борят като Меси и Кристиано, са Мбапе и Белингам", каза той, цитиран от "Marca". Когато бе запитан за Ерлинг Холанд, треньорът заяви:

Единият от тях ще участва, но от другия има по-добър

Защо не Холанд?

"Тези двамата имат по-високи технически дарби, отколкото Холанд. Норвежецът е невероятен нападател, животно, технически също е добър, голмайстор. Но Мбапе и Белингам имат всичко - голове, техника, дрибъл. Холанд е зонов играч, най-добре действа като чист нападател, като номер 9".

Реал да избере - най-добрият централен нападател или най-добрият играч в света

"Деветките стават все по-малко", коментира интвреюиращият, на което Капело отговори: "Почти ги няма. Но Мбапе и Белингам имат нещо различно. Ако Реал възнамерява да подпише с някой от тях, трябва да се запитат: имат ли централен нападател, а те нямат. Той им е много нужен, а най-добрият на този пост е Холанд. Ако обаче гледат кой е най-добрият футболист, това е Мбапе". А ето кой от двамата Белингам навива да премине в Реал Мадрид. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички