Какво става с Меси? Звездата оглави куп негативни класации след мача с Кадис


Какво става с Меси? Звездата оглави куп негативни класации след мача с Кадис
Снимка: Getty Images/Guliver

1323 0

Твърде много статистически данни се насъбраха в подкрепа на все по-ширещото се твърдение, че Лионел Меси е в слаба форма и изобщо не е щастлив, че е в Барселона. Повечето от твърденията бяха онагледени в гостуването на Кадис, загубено с 1:2 от каталунците в събота вечер.

В този мач капитанът на Барса е нанесъл 10 удара към вратата на съперника, но не успя да се разпише. Това е четвърти мач през 2020 година, в който суперзвездата нанася 10 или повече удари, но не вкарва. По-рано това се случи в срещите с Алавес този сезон Леванте и Валенсия през миналия.

Според Squawka аржентинецът е единственият играч в топ 5 първенствата на Европа през тази кампания, който не успява да отбележи след 10 или повече удара в посока на съперниковата врата в един двубой. Това обаче не е всичко. Срещу Кадис той показа и най-слаб резултат по отношение на задържането на топката през сезон 2020/21. Нападателят загуби топката в мача с Кадис точно 29 пъти и това е антирекорд за него през изминалите 10 кръга в Ла Лига. За отбелязване е и че в 9 от 13-те си мача във всички турнири дотук Меси най-често губи топката в сравнение с всички останали футболисти на каталунците.

Не стига това, но звездата показва и много ниска реализация в гостуванията през 2020 година в Ла Лига. Той е отбелязал навън само 3 гола - срещу Майорка (4:0) и 2 пъти срещу Алавес (5:0). Това обаче се случи и в двата случая през миналия сезон. Меси не се е разписвал в гостуване от 19 юли тази година.

През настоящата кампания аржентинецът вкара в 3 мача от испанското първенство - срещу Виляреал (4:0), Осасуна (4:0) и 2 пъти срещу Реал Бетис (5:2). След 10 изиграни мача Барселона заема девета позиция в класирането и трябва да се отбележи, че тимът се намира на 3 точки над зоната на изпадащите. Въпреки всичко, има някой, който оцени много високо представянето на Меси през 2020 година (подробности тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички