Какви са причините за мини кризата в Реал Мадрид и защо тя може да се задълбочи още!?


Какви са причините за мини кризата в Реал Мадрид и защо тя може да се задълбочи още!?
Снимка: Getty Images

1617 0

Алармата за Реал Мадрид се включи, след като тимът на Карло Анчелоти записа две поражения в Шампионска лига и Ла Лига в рамките на 8 дена, пише в коментар за "Marca" Хуан Игнасио Гарсия-Очоа.

След разгромната победа над Майорка с 6:1 на 22 септември, Кралският клуб записа нулево равенство у дома си срещу Виляреал, загуби с 1:2 от Шериф Тираспол на "Бернабеу" и отстъпи на Еспаньол в среща от испанския шампионат, изиграна вчера (3 октомври).

Три поредни мача без победа са равни на криза за отбор като Реал Мадрид и въпреки че Карло Анчелоти има голям кредит на доверие, той трябва да помисли как да обърне хода на събитията по най-бързия начин, пише още Гарсия-Очоа.

Изведнъж головете рязко спряха и единствено Карим Бензема все още е "под пара", а в защитен план отборът изглежда доста разклатен. Като причина за това журналистът изтъква смяната на позицията на Давид Алаба, който пристигна в Испания през лятото...

Хуан Игнасио признава, че клубът е пострадал сериозно от контузиите на крайните бранители, но по-рано през сезона Карло Анчелоти бе заявил, че ще използва Алаба в средата на отбраната, а срещу Еспаньол той започна като ляв бек, след като Мигел Гутиерес не бе убедителен срещу Шериф Тираспол. Схемата на игра 4-4-2 също не се оказа добро решение!

Реал Мадрид изпусна седем точки в осем кръга на Ла Лига и не успя да се откъсне на върха пред миналодишния шампион Атлетико Мадрид, а в Шампионска лига отборът вече не е на първо място в своята група.

Карло Анчелоти със сигурност няма да е доволен, че паузата за националните отбори идва точно в този момент, тъй като футболистите му не са във форма, а тези от Южна Америка няма да се завърнат в Мадрид чак до 15 октомври. Този факт наложи мачът срещу Атлетик Билбао да бъде отложен за по-късна дата и така "белият балет" ще играе чак на 18 октомври срещу Шахтьор Донецк в Шампионска лига.

Малко след това пък предстои "Ел Класико" срещу още по-разклатения отбор на Барселона, но има нещо много важно, пише Гарсия-Очоа!

Ако каталунците победят Валенсия в отложения си мач, а след това вземат и дербито с Реал Мадрид, те ще съберат повече точки от тях и ще ги изместят от първото място в Ла Лига. На фона на настоящото състояние на тима на Роналд Куман, това би бил болезнен шамар за състава на Карло Анчелоти...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички