Как ще се промени атакуващата мощ на Реал Мадрид и Барселона през новия сезон?


Как ще се промени атакуващата мощ на Реал Мадрид и Барселона през новия сезон?
Снимка: Getty Images/Gulliver

6305 0

Испанските колоси Реал Мадрид и Барселона все още дори не са започнали предсезонната си подготовка, но испанските медии вече започнаха да противопоставят двата състава. Макар нито един от двата тима да не е завършил напълно селекцията си.

На фокуса на мадридския AS попада офанзиваната мощ, която ще имат, ако всичко е по план. Независимо по какъв начин Ернесто Валверде ще подреди състава, то квартетът Меси-Суарес-Гризман-Неймар ще е огромна заплаха и за най-добрата защита в света. През изминалия сезон четиримата имат общо 120 попадения - Меси с 51, Суарес с 25, Неймар с 23 и Гризман с 21.

Това е с 38 гола повече от новия квартет в Реал Мадрид, който включва Бензема-Йович-Азар-Винисиус. Разбира се, не е ясно каква ще бъде бройката на попаденията, след като изброените започнат да играят в един отбор. Към този момент обаче разликата е внушителна. Дори да премахнем Гризман от атакуващата линия на каталаунците, то можем да направим сравнение със сезоните, когато Неймар все още бе в Барселона. В трите си сезона заедно Меси, Неймар и Суарес отбелязаха 364 гола и имаха общо 211 асистенции. Тримата успяват да прехвърлят 100 гола във всяка една от годините. През сезон 2015/16 имат 131 гола, което е рекордното постижение за тях.

През идния сезон Реал обаче се очаква сериозно да отговори на подобно предизвикателство, след като като предходния се превърна в истинска катастрофа за тях. След напускането на Кристиано Роналдо миналото лято от Реал загубиха и по 50 гола на сезон, които сега трябва да бъдат осигурени от новите попълнения. През миналия сезон Лука Йович има 27 за Айнтрахт Франкфурт, а Еден Азар - 21 за Челси. Към тях се присъединява и Бензема, за когото миналият сезон пък бе вторият му най-успешен с 30 попадения. Винисуис има едва 4, но на него се залагат големи надежди за бъдещето. 

А кой е последният играч, който попадна в трансферните планове на Реал - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички