Как Реал Мадрид стигна до трети последователен финал в Шампионска лига


Как Реал Мадрид стигна до трети последователен финал в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1881 0

Реал Мадрид ще излезе за трети пореден финал в Шампионска лига и стартовата единайсеторка се запазила почти същата, въпреки че през това време са били използвани общо 32-ма играчи. 

През сезон 2015/106 титулярният състав бе: Кейлор Навас, Дани Карвахал, Рафаел Варан, Серхио Рамос, Марсело, Лука Модрич, Тони Кроос, Иско, Гарет Бейл, Кристиано Роналдо и Карим Бензема. Това може да се окаже и съставът за 26 май в Киев, което ще покаже колко много се е развило ядрото на клуба в последните три години. 

Това, което се е променило са играчите, които са влизали като резерви, за да помогнат на "белия балет". 22-ма бяха футболистите използвани през сезон 2015/2016, а 23-ма са през миналата и анстояща година, като общият брой на използваните играчи се равнява на 32-ма. 

Само четирима от тях не са започвали като титуляри - Мариано, Йоренте, Денис Черишев и Дани Челалос. Междувременно половината от тези 32 играчи са взели участие и в трите историческа сезона за отбора. Навас, Рамос, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос и Роналдо са основната част на тима, като са участвали на 70% от всички минути в тези сезони. Карвахал, Варан, Иско и Бензема са играли 50% от времето.

През този период са имали 36 мача и 25 победи в индивудиалните си мачове. Естествено, Роналдо е звездата през този период в Шампиоснка лига, като има отбелязани 41 гола, 15 през 2015/16, 10 гола миналата година и 16 тази до този момент. Втори и Карим Бензема с 13 попадения, като 11 от използваните играчи през този период нямат нито еди гол. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички