Как напускането на Коутиньо ще се отрази на Барселона при преговорите за Неймар?


Как напускането на Коутиньо ще се отрази на Барселона при преговорите за Неймар?
Снимка: Getty Images/Guliver

9145 0

Фелипе Коутиньо ще предприеме нова стъпка в кариерата си, след като стана ясно, че ще премине в Байерн (Мюнхен). Барселона и баварците са постигнали договорка и бразилецът трябва да премине под наем на "Алианц Арена". Неговото напускане повдигна още повече въпроса около евентуалното завръщане на Неймар при испанския шампион.

Феновете взимат като позитивен знак, че каталунците са дали разрешение на подобен играч като Коутиньо да напусне. Това може означава, че има голяма вероятност да се приближат до сделка с ПСЖ за Неймар. Но дали и от "Парк де Пренс" са на същото мнение?

Парижани предпочитат да сключат сделка с друг клуб, а не с Барселона, ако това е възможно, но също така искат и да стигнат до най-изгодното възможно споразумение за тях.  В очите на новоназначения спортен директор на ПСЖ Леонардо, както и на наставника Томас Тухел, Коутиньо бе смятан за най-добрия играч, който може да влезе в сделка за нападателя.

Той беше играчът, който държеше най-високата пазарна стойност, като същевременно беше важен за Хосеп Мария Бартомеу. А това бе допълнително изкушение за французите. Без Коутиньо преговорите с френските шампиони със сигурност ще станат  по-сложни. Сега трябва да бъдат предложени други играчи или може би дори по-големи суми, но според Marca, заминаването на Коутиньо за Бавария ще направи още по-малко вероятно Неймар да се завърне в Каталуния.

Вчера пък бе обявено, че контузията, която извади Неймар от терените за почти половин година, не е възстановена напълно и може да му създаде нови проблеми. Повече по темата - тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички