Как Атлетико Мадрид спечели титлата в Испания през сезон 2020/21


Как Атлетико Мадрид спечели титлата в Испания през сезон 2020/21
Снимка: Getty Images

1600 0

Диего Симеоне спечели своята втора титла с отбора на Атлетико Мадрид в Испания и общо 11-та в историята на "дюшекчиите". Едно от големите издания на Пиринеите - вестник Marca описва как "рохибланкос" стигнаха до този триумф.

Не е тайна, че Атлети не играе най-открития футбол в Европа, където в последните години атакуващият стил на игра се наложи като основен източник на успехите на отборите. Въпреки това, още от 9-ия кръг в Ла Лига, тимът на Чоло Симеоне пое водачеството в първенството.

До един момент дори изглеждаше, че "дюшекчиите" няма да имат никакъв проблем до края на сезона и ще спечелят титлата с голям точков аванс. Тогава обаче дойде мини-кризата в отбора, която позволи на Реал Мадрид и Барселона да се върнат в играта. Всичко това доведе до много нервен и непредсказуем финал на шампионата в Испания, но все пак, Атлетико Мадрид успя чрез нов обрат от 0:1 в последния кръг, да добави още един трофей в клубната витрина.

Тук Marca посочва, че гледайки назад, сега "рохибланкос" могат да си направят равносметка и да забележат колко трудни препятствия са преодоляли в рамките на сезон 2020/21 в Испания.

Съмненията около Диего Симеоне

Може би за първи път, откакто пое "юздите" на Атлети, започнаха да се появяват някакви съмнения, че той все още е достоен за поста и може да се справя на висота. Отпадането от Челси на 1/8-финалите в Шампионска лига го постави под сериозно напрежение, но Чоло не показа колебание и продължи да настоява пред медиите, че сезон 2020/21 ще бъде добър за неговия отбор.

Ролята на Луис Суарес

Ако има един играч, когото не е нужно да мотивираш допълнително, това е именно уругваецът. Барселона обаче направи именно тази грешка! Нападателят бе обявен за стар и ненужен в Каталуния и се наложи Суарес да смени настоящия си адрес с Мадрид. Това го амбицира още повече, а за Диего Симеоне пък това бе чудесна новина - вече имаше мечтания опитен централен стрелец, който няма да блести непрекъснато, но ще се откроява в най-важните моменти. Един от най-добрите приятели на Лео Меси направи именно това, отбелязвайки 21 гола в Ла Лига през целия сезон...

"Прероденият" Анхел Кореа

26-годишният аржентинец бе близо до напускане на "дюшекчиите" преди две години, но все пак постигна договорка с ръководството и тази година изигра своя 6-ти сезон с екипа на Атлети. Marca го посочва като футболиста, който има решаваща роля за триумфа на "рохибланкос", най-вече заради неговите 8 асистенции и 9 попадения. Като допълнение към това, Анхел Кореа е единственият играч в съблекалнята на тима, който е взел участие във всеки един от 48-тте мача на Атлетико Мадрид през сезон 2020/21!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички