Атлетико Мадрид спечели титлата в Ла Лига за 11-ти път в историята си


Атлетико Мадрид спечели титлата в Ла Лига за 11-ти път в историята си
Снимка: Getty Images

5669 0

Атлетико Мадрид стана шампион на Испания за сезон 2020/21! Тимът на Чоло Симеоне победи като гост Валядолид с 2:1, а Реал Мадрид победи с 2:1 с Виляреал у дома си! Това е 11-та титла за "дюшекчиите" в историята им! Ето и как се развиха двата мача:

Валядолид 1:2 Атлетико Мадрид

Още в началото на мача Луис Суарес бе изведен на добра позиция, но се засуети и ударът му бе блокиран. В 18-ата минута Валядолид излезе напред в резултата - тимът организира бърза контраатака, Оскар Плано бе изведен сам срещу Ян Облак и не сгреши - 1:0! До края на полувремето Атлети така и не успя да се съвземе от ранния шок и не създаде нито едно чисто положение.

В 57-ата минута Анхел Корея върна гостите в мача. Първо успя да размине двама играчи, а след това шутира с "боц" и вратарят нямаше какво да направи - 1:1! Десет минути по-късно Луис Суарес се възползва от много груба грешка в защитата на домакините и с премерен удар изведе "дюшекчиите" напред в резултата - 1:2! До края Валядолид на два пъти можеше да вгорчи живота на Атлети, но така и не успя да вземе нещо повече от тази среща и изпадна от Ла Лига.

Реал Мадрид 2:1 Виляреал

В първите 15 минути на този сблъсък не се стигна до опасни положения пред двете врати. След 21 минути игра "жълтата подводница" излезе напред в резултата - Йереми Пино връхлетя върху отскочила топка в наказателното поле и я вкара във вратата на Куртоа - 0:1! Малко след това Реал имаше претенции за дузпа, но съдията не ги уважи. В 34-ата минута Модрич дриблира добре и нанесе удар по топката, но се размина с малко от целта.

В 56-ата минута Бензема се разписа с глава, но ситуацията бе прегледана с ВАР и попадението бе отменено заради засада! Десет минути по-късно французинът не успя да отбележи от изгодна позиция. След това новината за обрата на Атлетико Мадрид като че ли уби темпото в мача и като цяло надеждите на играчите на Реал да вдигнат титлата в Ла Лига. Все пак в 87-ата минута Карим Бензема вкара красив гол с десния крак за 1:1! Той пое топката малко зад точката на дузпата и с премерен удар я прати в горния ляв ъгъл на вратата на Виляреал. В последните минути на мача Лука Модрич се разписа с левия крак за 2:1!

Състави:

Реал Мадрид: Куртоа, Валверде, Варан, Милитао, Одриосола, Гутиерес, Каземиро, Модрич, Винисиус, Бензема, Асенсио

Виляреал: Рули, Албиол, Педраса, Бака, Капу, Гаспар, Морено, Парехо, Пино, Торес, Тригерос

Валядолид: Масип, Вайсман, Вия, Eл Ямик, Кико Оливас, Маркуш Андре, Меса, Оласа, Плано, Феде, Янко

Атлетико Мадрид: Облак, Фелипе, Хименес, Трипиър, Саул, Ермосо, Коке, Йоренте, Кореа, Караско, Суарес

ПРЕДИ МАЧОВЕТЕ

Атлетико Мадрид е лидер в класирането с актив от 83 точки. Реал Мадрид е на второ място с 81 пункта. Само победа устройва тимът на Чоло Симеоне, тъй като при равенство с Валядолид и при евентуален успех на Реал срещу Виляреал, двата отбора биха събрали по 84 точки, но "белия балет" има преимущество в преките мачове и би спечелил титлата в Ла Лига.

В последния 37-и кръг "дюшекчиите" записаха инфарктна победа у дома си срещу Осасуна, след като губеха в резултата до 82-ата минута. Отборът на Зинедин Зидан пък победи с минималното 1:0 като гост коравия тим на Атлетик Билбао.

Срещу Валядолид Диего Симеоне няма да може да разчита на контузените Стефан Савич и Тома Лемар, докато Зинедин Зидан ще трябва да се справя без Еден Азар, Дани Карвахал, Тони Кроос и Ферлан Менди!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички