Жорди Кройф: Халфовата линия вече не е толкова важна във футбола


Жорди Кройф: Халфовата линия вече не е толкова важна във футбола
Снимка: Getty Images

1351 0

Спортният директор на Барселона Жорди Кройф разсъждава върху това как се е променил футболът през последното десетилетие. Синът на легендата Йохан Кройф заяви, че това касае не само Световното първенство по футбол, а е обща тенденция.

"Преди десет години, ако спечелиш битката в халфовата линия, побеждаваш. Всички говореха за това. Днес този аспект не е толкова важен. Сега резултатът зависи от силата в защита и ефективността в атака. Това означава, че футболът е станал по-бърз.

Първият пас вече не е напречен, а вертикален, насочен напред. Това е очевидно във футбола от известно време и обикновено може да се види срещу английски и немски отбори, които са по-често отнемат топката и атакуват. Тези промени не означават, че не можете да играете с Вашето ДНК.

Пример за това е Пеп Гуардиола. Футболът, който той показва в Англия, много прилича на играта на Барселона под негово ръководство. Той адаптира своята философия към съвременния футбол, който изисква голяма скорост. Едното не отменя другото", анализира нидерландецът. А ето кой треньор отпразнува края на тики-така-та. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички