Жоан Лапорта: УЕФА е монопол, със Суперлигата идва нова ера


Жоан Лапорта: УЕФА е монопол, със Суперлигата идва нова ера
Снимка: Getty Images

2503 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта стои твърдо зад идеята за Суперлига. Лапорта заяви, че проектът е "жив" и се работи върху него. Той подчерта, че Ливърпул и Манчестър Юнайтед са истинските основатели на Суперлигата, макар и да се оттеглиха от нея. Понастоящем идеята за Суперлига се подкрепя единствено от Барса, Реал Мадрид и Ювентус.

"Проектът за Суперлига е жив. Веднага щом получим зелена светлина от съда, ще създадем най-голямото състезание в света на спорта и всички ще искат да се присъединят към нас. Суперлигата ще бъде най-атрактивното състезание в света и ще се основава на равноправие и солидарност", започна Лапорта.

"Водим постоянни разговори с клубовете, които бяха принудени да напуснат Суперлигата. Работим върху промяната на формата и подобряването му", заяви президентът на Барселона. И допълни: "Ливърпул и Манчестър Юнайтед са истинските основатели на Суперлигата".

Жоан Лапорта се заяде и с отбора на Байерн Мюнхен, като намекна, че от УЕФА са подпомогнали финансово клуба, след като отказа да участва в Суперлигата. "Какво съвпадение, че определен държавен клуб, отказал да участва в Суперлигата, инвестира повече от всякога в своя отбор... какво съвпадение, че сега може да предложи двойна заплата на играчите си", каза Лапорта.

"Видяхте ли реакцията на УЕФА? Извинете се, платете ни и помолете за прошка. Това е монопол. Идва нова ера. Ще отнеме известно време, но идва", категоричен е Жоан Лапорта. Повече новини около Суперлигата ще намерите ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички