Жоан Лапорта има надежди, че Лионел Меси ще остане в Барселона


Жоан Лапорта има надежди, че Лионел Меси ще остане в Барселона
Снимка: Getty Images

1321 0

Главният човек в Барселона Жоан Лапорта е "умерен оптимист", че капитанът на каталунците Лионел Меси ще остане в отбора.

"Ще има нов договор за Меси, но все още не е официален", каза Лапорта на първата си пресконференция, след като започна втория си мандат начело на Барселона.

Миналото лято Меси искаше да напусне клуба след сезон без трофей, но му бе отказано. През декември той заяви, че ще отложи решение за бъдещето си, след като сезонът приключи. Договорът на аржентинеца с клуба изтича на 30 юни.

Лапорта заяви, че е "умерено оптимистичен", че той и Меси могат да постигнат споразумение, което "е в рамките на възможностите на клуба и е приемливо за играча".

Жоан Лапорта не разкри каква заплата клубът може да предложи на Меси, заявявайки, че Барселона все още има финансови проблеми. Клубът има 1.2 милиарда евро дълг и 350 милиона евро загуби този сезон.

"Лео със сигурност заслужава повече и би могъл да направи повече на друго място, но желанието му е да направи Барса страхотен отбор. Сигурен съм, че той оценява усилията, които полагаме, и мисля, че е развълнуван и мотивиран от проекта, който изграждаме. За Лео не става въпрос за пари, а за отбора и шансовете му за победа. Лео, преди всичко, иска да се чувства комфортно, да се чувства оценен. И тогава да спечели", добави президентът на Барселона.

33-годишният Меси доведе Барселона до четири трофея в Шампионската лига и 10 титли в Ла Лига. А защо треньорът на "лос кулес" е в болница, четете в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички