Изненада: Твърда резерва е най-богатият играч на Барселона


Изненада: Твърда резерва е най-богатият играч на Барселона
Снимка: Getty Images

25164 0

Доста изненадващо разкритие направи испанското издание "Марка", базирайки се на данни от популярното списание "Форбс". То разкрива, че датчанинът Мартин Брейтуейт е най-богатият футболист на Барселона, а и сред най-заможните в този спорт като цяло.

Играчът се представи на добро ниво за Дания на Европейското първенство по футбол, но не така стоят нещата за него при каталунците. Там той е твърда резерва и усилено се говори, че ще му се търси нов отбор през това лято, като е възможно отдаване под наем.

Колкото до класацията, изданието отбелязва, че мегазвездата на световния футбол Лионел Меси е по-богата от Брейтуейт, но към момента не е футболист на Барселона, тъй като договорът му изтече на 1-ви юли, а преговорите по новия контракт не се завършили.

Колкото до Мартин Брейтуейт, през 2017 година той и неговият чичо Филип Майкъл инвестират 850 хиляди долара в бизнес, наречен NYCE Companies. До края на годината той нараства до 10 милиона долара, а към момента е оценяван на впечатляващите 250 милиона долара.

Според медии в Дания, Брейтуейт и чичо му притежават... 1500 апартаменти и имат още над 500, които към момента са в процес на създаване. Освен това датчанинът има и бранд за дрехи ("Тренте") със своята съпруга, който е много успешен във Франция. Те имат и ресторант в Барселона.

А президентът на Ла Лига намекна, че Барселона може и да не задържи Меси при някои условия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички