Изненада: Реал Мадрид сдаде първото място в Ла Лига след Х с Осасуна


Изненада: Реал Мадрид сдаде първото място в Ла Лига след Х с Осасуна
Снимка: Getty Images

5005 0

Испанският шампион Реал Мадрид записа първо равенство за сезона (1:1) срещу Осасуна в 7-ия кръг на Ла Лига. По този начин, "кралете" не само прекъснаха победната победната си серия от 9 двубоя без загуба, но и изпуснаха първото място в Испания, което в момента се окупира от Барселона.

"Белият балет" започна по-силно срещата, като Карло Анчелоти даде шанс на Дани Себайос да започне от първата минута, след като стана ясно, че Лука Модрич отпада за срещата. След няколко по-опасни ситуации, Винисиус вкара много случаен гол, за да изведе Реал напред в края на първото полувреме.

През втората част Осасуна натисна газта и успя да изравни чрез много красив гол на Кике Гарсия, който успя да прехвърли Андрей Лунин. След изравнителното попадение "кралете" опитаха да се върнат в срещата. В 79' Карим Бензема си изработи наказателен удар, като дори единия от централните нападатели на гостите бе изгонен. Французинът не успя да я оползотвори и оцели напречната греда.

С равенството Реал Мадрид остава на второ място в класирането на Ла Лига поради по-лоша голова разлика от Барселона, докато Осасуна влиза в 6-ата и има равен брой точки с Атлетико Мадрид и Реал Сосиедад.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Реал Мадрид стигна до опасна ситуация, след като упражни домакински натиск още в първите 5 минути от срещата. Опасност пред вратата на Осасуна имаше, но никой от "белите" не успя да направи конкретен удар. Гостите отговориха в 15' чрез преотстъпения футболист на Барселона - Абде, който чрез индивидуално нахлуване имаше шанс да открие резултата, но изстрела бе неточен. В 28' Винисиус имаше възможност за удар към вратата на Ерера след подаване на Дани Себайос, но бразилецът оцели точно стража на съперника. Най-добрата възможност в мача като цяло се откри пред Осасуна в 34', след като бе организирана контраатака, но ударът на Абде профуча край дясната греда на украинеца Андрей Лунин, който има нелеката задача да замени Тибо Куртоа. В 38' Винисиус направи изключителен спринт от центъра и с десен крак успя да центрира към Бензема, който опита много труден удар от воле, който мина много опасно покрай дясната греда на средна височина. 

ГОЛ! Винисиус отбеляза леко нестандартен гол, тъй като крилото на Мадрид се опита да центрира топката, към Бензема и Рюдигер, но и двамата не успяха да играят с топката, а тя тупна пред вратаря и се оплете в мрежата на Осасуна. Гостите имаха претенции за засада на френския нападател, но той по никакъв начин не повлия на играта с позицията си и гола бе признат.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! В 51' Кике Гарсия отбеляза изключително красив гол с глава, след като успя да засече центриране на Унай Гарсия и прехвърли Андрей Люнин, който се разтегна максимално. Секунди по-късно Гомес направи изключително нахлуване в наказателното поле на шампионите и можеха да обърнат резултата, но не се получи.

В 57' Дейвид Алаба имаше възможност да изпълни пряк свободен удар на 25 метра от вратата на съперника, но точността му изневери и топката мина над вратата. В 60' Родриго намери Бензема, който се освободи и стреля, но бе в положение на засада. Именно Родриго имаше възможност секунди по-късно да изведе отново Реал напред, но изстрелът бе неточен.

Е 77' Бензема бе бутнат в гръб от защитник на Осасуна в наказателното поле, но положението бе подминато. След това, главния съдия преразгледа ситуацията и отсъди наказателен удар в полза на кралете. Давид Гарсия получи директен червен картон за спирането на атаката на Реал Мадрид. 

ПРОПУСК! Бензема изпусна да изведе "кралете" напред. Това е трета поредна дузпа, която той изпуска срещу този отбор в последните два двубоя. Французинът оплете топката във вратата при следващото положение на "белите", но не и в редовна позиция на терена. Винисиус стреля много опасно от далечна дистанция към вратата на Осасуна в 87', но Серхио Ерера спаси. Осасуна също имаше шанс да спечели срещата, след удар на Гомес в 89'.

Video edited on Kapwing

Стартови състави:

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Алаба, Кроос, Бензема, Чуамени, Себайос, Винисиус, Родриго, Рюдигер, Менди

Осасуна: Ерера - Крус, Гарсия, У. Гарсия, Видал - Брашанац, Торо, Монкайола - Гомес, Кике Гарсия, Ез Абде

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА РЕАЛ МАДРИД - ОСАСУНА

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Европейският и испански клубен шампион Реал Мадрид все още е с перфектен актив от точки в местната Ла Лига, като вече са изминали шест кръга. Така "кралския клуб" е с 18 пункта и е лидер, като има два пункта преднина пред втория Барселона. В предстоящия кръг обаче "белия балет" ще има труден сблъсък с Осасуна, който заема петото място във временното класиране с 12 точки.

Тимът е само на точка от топ 4 и може да се похвали, че поне засега е пред имена като Виляреал, Атлетико Мадрид, Реал Сосиедад, Севиля. Осасуна можеше дори да бъде само на точка от Барселона и да заема третото място, но в последния двубой допусна поражение с 0:2 от Хетафе. Това допълнително ще кара Осасуна да търси трите точки срещу Реал.

ТОП коефициенти за мача Реал Мадрид - Осасуна!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички