Иван Ракитич ще се завърне в Севиля


Иван Ракитич ще се завърне в Севиля
Снимка: Getty Images/Gulliver

4796 0

Халфът на Барселона Иван Ракитич ще напусне клуба и ще се завърне в бившия си тим Севиля през тази седмица, след като се е съгласил да намали заплатата си. Хърватският полузащитник ще подпише за 2 години с „андалусийци“, като ще взима по 3 милиона евро на година, което е доста по-малко от 8-те милиона, които заработваше в Каталуния.

Ракитич бе част от отбора на Севиля 3 години и изигра 149 мача при първия си престой в клуба. През сезон 2013/14 той спечели трофея в Лига Европа и същото лято реши да премине в Барселона. Хърватинът изкара 6 успешни години с фланелката на „Блауграна“. На „Камп Ноу“ той спечели 4 пъти титлата в Ла Лига, 4 пъти Купата на краля и Шампионската лига през 2015-та година. През зимата Ракитич бе свързван с преминаване в Ювентус, а наскоро се появиха слухове за негово завръщане в Севиля. През юни обаче подобен трансфер бе малко вероятен, тъй като хърватинът заяви, че има намерение да изпълни договора си с Барселона.

Преди 3 седмици спортният директор на „андалусийци“ Мончи сподели, че шансовете на тима да си върне Ракитич на „Рамон Санчес Писхуан“ са малки. Ето обаче, че днес двата клуба са се разбрали за цената на полузащитника и той ще се завърне в бившия си отбор. А ето как наскоро Иван Ракитич вбеси тима на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички