Испанската федерация официално обяви решението си за мачове в петък и понеделник


Испанската федерация официално обяви решението си за мачове в петък и понеделник
Снимка: Getty Images/Gulliver

995 0

Част от големите неразбирателства около подновяването на Ла Лига вече са преодолени. Испанската кралска федерация по футбол се е съгласила да се играят мачове от Ла Лига в петък и понеделник през следващия месец и половина, който остава от шампионата. Макар в началото да бяха против подобна програма.

По-рано съдия ожяви, че това не може да бъде така, освен ако няма споразумение с Лигата, федерацията излезе с официално изявление, в което изразява желанието си за съдействие. "Федерацията е максимално удовлетворена от решението на съдията, в което отхвърля искането на Лигата и декларира, че спорът за мачовете в петък и понеделник изисква нашето одобрение", пише в изявлението на Кралската испанска футболна федерация.

Основният проблем федерацията с мачове в петък или понеделник е, че тези начални часов "не са приятелски настроени", но това не е фактор, като се има предвид, че мачовете така или иначе ще бъдат зад затворени врати. Поради тази причина са съгласни да се провеждат по това време, докато няма публика по стадионите.  А каква е програмата на Ла Лига вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички