Испания също вече има нов селекционер


Испания също вече има нов селекционер
Снимка: Guliver/Getty Images

1581 0

След като Евро 2016 "изяде главите" на Рой Ходжсън и Висенте дел Боске, английската и испанската футболна федерация определиха техните заместници. Сам Алардайс наследи Ходжсън, както стана ясно още в сряда, а Жулен Лопетеги е новият треньор на "Ла Фурия".

НОВИЯТ МЕНИДЖЪР НА АНГЛИЯ: В ФА СА САМО ПУ*КИ!

Лопетеги е роден в баското градче Астеасу преди 50 години и започва футболната си кариера като играч на Реал Мадрид Кастия на поста вратар. Три години е и в първия отбор на "белия балет", но записва само един мач.

Следват периоди в Лас Палмас, Логроньес и дори Барселона, преди да изиграе 112 мача за Райо Вайекано и да прекрати кариерата си там. Именно "светкавиците" са първият отбор, който той води като треньор, преди да бъде назначен за наставник на Реал Мадрид Б.

От 2010 до 2013 година е селекционер на юношеските национали на Испания до 19 и 20 години, а от 2012 до 2014 е треньор и на младежите до 21 години. От 2014 до 2016 е наставник на Порто, но въпреки че разполага с най-големия бюджет в историята на клуба, не печели нито един трофей.

Най-големият му успех с Порто е четвъртфинал в Шампионска лига през сезон 2014/15, но е направо унищожен от Байерн - 3:1 и 1:6, като това е най-големият разгром в историята на "драконите" в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички