Искате ли да гледате "Ел Класико" 3 пъти за 11 дни? Възможно е, ако...


Искате ли да гледате "Ел Класико" 3 пъти за 11 дни? Възможно е, ако...
Снимка: Getty Images/Guliver

2627 0

Реал Мадрид и Барселона се класираха за четвъртфиналите на Шампионска лига. Единият отбор го направи рутинно с 2 победи от по 3:1 над Наполи, докато другият направи един от най-великите обрати в историята на играта. По традиция двата тима си оспорват титлата в Испания, а сега имат шанс да си оспорват и място на полуфналите в Шампионска лига.

По време на жребия за четвъртфиналите се премахва правилото, че тимове от една и съща държава не могат да се срещнат в елиминациите. Това означава, че можем да видим "Ел Класико" в две издания, и то точно преди двата тима ще се срещнат на "Сантиаго Бернабеу".

Първият четвъртфинал в Шампионска лига е на 11/12 април, докато реваншите са седмица по-късно (18/19 април). В Ла Лига те играят на 23-и април, което означава, че в рамките на 11 дни испанските колоси могат да се срещнат 3 пъти.

Това важи дори ако не се паднат на четвъртфиналите, но продължат към следващата фаза. Шансовете да се паднат на полуфинал са още по-големи, а финалните елиминации в Шампионска лига са насрочени за 2/3 и 9/10 май. Единствената разлика е, че тогава ще се изиграят в рамките на 18 дни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички