Интервю с Пау Кубарси от Барселона - младокът е спокоен, здраво стъпил на земята и признателен на Шави


Интервю с Пау Кубарси от Барселона - младокът е спокоен, здраво стъпил на земята и признателен на Шави
Снимка: Getty Images

2887 0

Името 'Пау Кубарси' е сред най-често споменаваните от феновете на Барселона в последно време - едва на 17 години, централният защитник започна да се превръща в основна част от състава на Шави Ернандес.

Пау Кубарси

Младокът дебютира за каталунците в началото на 2024-та година и вече е записал 13 мача (1 асистенция) във всички турнири. В днешния 19-и март в официалния сайт на Барса се появи интересно интервю с него.

Как се справя с шума около него?

"В момента съм спокоен. Семейството и приятелите ми помагат да остана здраво стъпил на земята, което е от основно значение. Така съм по-спокоен за всичко, което ми се случва. Разбира се, че усещам напрежението. Но когато играеш за Барса - винаги има такова, защото да носиш този екип е най-важното нещо на света. Играем под голямо напрежение, но това само ни прави по-добри футболисти", коментира Кубарси.

ОЩЕ: Няма нищо случайно - Роберт Левандовски назова причината за подобряването на Барселона!

"Хвалбите ме карат да се гордея, защото през целия си живот съм бил в този клуб. Когато съм на терена обаче, изобщо не мисля за възрастта си. Чувствам се просто като още един играч, който помага на тима и се опитвам да давам всичко от себе си".

Пау Кубарси

Наскоро Шави бе казал, че се чувства по-спокоен, когато топката е в Пау Кубарси, защото знае, че бранителят ще вземе правилното решение...

"Чувствам се привилегирован. Когато Шави Ернандес, не просто треньор, а един от най-добрите футболисти в историята, каже нещо подобно за теб, е наистина приятно да го чуеш. Много съм щастлив, че той вярва в мен, а също и във всички останали млади играчи", обясни бранителят.

ОЩЕ: Има вариант Шави да остане в Барселона, но с 3 поставени условия!?

"Шави винаги е вярвал в школата. Той ни помага да се възползваме максимално от шансовете за изява, които получаваме и се отнася с нас така, както и с всеки един друг футболист".

Кой съотборник му е помогнал най-много?

"Всички, ако трябва да съм честен. Ние сме задружен отбор. Но особено Роналдо Араухо, който ми помогна както в тактически, така и в личен план. Също и Жоао Кансело, който е един от най-забавните в съблекалнята - той винаги е щастлив и те кара да се чувстваш комфортно", разкри 17-годишният защитник на Барса.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Жоао Кансело: Веднъж Пепе ми каза, че съм играч за Реал Мадрид, отговорих му, че...

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички