Интересно правило: Барселона получава много голяма сума за контузията на Гави


Интересно правило: Барселона получава много голяма сума за контузията на Гави
Снимка: GettyImages

2500 0

Барселона може да получи сериозно обезщетение, след като един от ключовите играчи на отбора - Гави, се контузи по време на евроквалификацията между Испания и Грузия.

Каталунците могат да получат около 3 милиона евро от ФИФА поради травмата на младока. Това гласи правилникът на асоциацията. "Mundo Deportivo" съобщава, че ако даден играч се контузи по време на ангажименти с националния си отбор и е аут за повече от 28 дни, неговият клуб получава финансова компенсация.

Очаква се "блаугранас" да получават по 20,548 евро дневно от 16-и декември, след като изтече 28-дневният срок. Ако 19-годишният халф липсва от терените в продължение на 6 месеца, испанският колос ще получи 3,082,200 милиона евро. Ако месеците са 8, то парите ще бъдат 4,315,090 млн. евро.

ФИФА изплаща максимум 7,500 000 евро за контузен футболист, който отсъства в продължение на година.

Какво се случи?

Един от най-големите таланти на Барселона и испанския футбол напусна принудително терена след около половин час игра в последния квалификационен двубой за Евро 2024 г. срещу Грузия.

Малко по-късно стана ясно, че той има сериозна травма в коляното, която може да го извади от игра между 6 и 8 месеца. Ако това се случи, той със сигурност ще пропусне Олимпийските игри в Париж, както и най-вероятно самото Европейско първенство.

А какво обясни за случилото се треньорът на Испания - Луис де ла Фуенте?

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички