Има откупуваща клауза в договора на Неймар?


Има откупуваща клауза в договора на Неймар?
Снимка: Guliver/GettyImages

2433 0

В Испания продължават да нищят темата около факта, че Неймар не е щастлив Париж. Въпреки че бразилецът не е дал подобни индикации, той постоянно е свързван със завръщане в Испания. Медиите в Мадрид го пращат в Реал, докато в Каталуния отчаяно се надяват той да се върне в Барселона.

Журналистът Хосеп Педрерол обяви в предаването "El Chiringuito", че бразилският феномен се е договорил с ръководството на ПСЖ за откупуваща клауза в неговия контракт. И тя представлява сумата, която парижани платиха за него през лятото - 222 милиона евро.

Според информациите в Испания, тя е въведена, за да може Неймар да премине в Реал Мадрид през следващото или по-следващото лято. Бразилецът лично е искал да премине в "белия балет", но и да избегне ужасяващия отзвук, който би се получил, ако премине на "Бернабеу" директно от "Камп Ноу".

Ако е вярна информацията, както за клаузата, така и за незадоволителния живот на Неймар в Париж, то не само Реал Мадрид ще се опита да го привлече. Манчестър Сити също е отбор, който може да си позволи тази сума, а Барселона може да се опита да си го върне, но голяма част от сумата от 222 милиона евро, получена през лятото, ще бъде използвана за реконструкцията на "Камп Ноу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички