Икер Касияс се отказа, няма да се кандидатира за президент на испанския футбол


Икер Касияс се отказа, няма да се кандидатира за президент на испанския футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

969 0

Легендата на Реал Мадрид и на испанския футбол Икер Касияс официално обяви, че няма да се кандидатира за поста президент на Футболната федерация на Испания. В края на февруари Касияс публично обяви това свое намерение, но изглежда, че епидемичната обстановка го е разколебала, но потвърди, че това не е затворена врата за него.

"Искам да ви информирам, че реших да не участвам в изборите за президент на федерацията. Основната причина, която ме накара да взема това решение, е извънредната социална, икономическа и здравна обстановка, от която страда нашата страна. Изборите минават на втори план. Мисля, че сега е време да бъдем обединени, а не разединени, защото футболът и обществото се нуждаят от това”, написа той.

"За мен това не е затворена врата за бъдеще време. Бих искал справедливи избори, прозрачни, търсещи най-доброто за испанския футбол”, сподели още Икер. Испанските медии очакват досегашният президент Рубиалес да спечели протоколно. По-рано анкета, направена от Marca, пък показва, че 94% от читателите подкрепят евентуална кандидатура на Касияс. А какви трогателни думи отправи преди време настоящият страж на Реал Мадрид Тибо Куртоа към Касияс - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички