Игуаин е свързван със сензационен трансфер, може да стане част от историята


Игуаин е свързван със сензационен трансфер, може да стане част от историята
Снимка: Gulliver/GettyImages

2892 0

Договорът на Гонсало Игуаин с Ювентус е до края на сезона и е голяма вероятността да си търси нов отбор, като изключително изненадващ отбор е свързан с аржентинеца, а именно Атлетик Билбао. Отборът е известен с това, че подписва само с играчи от техния баски регион и подобен трансфер изглежда немислим на пръв на поглед.

И все пак Игуаин има потекло в региона, като правнук на баска, емигрирал в Аржентина. Самият Игуаин има двойно гражданство - френско и аржентинско, тъй като е роден в Брест, докато баща му Хорхе имаше престой в Стад Брест в края на 80-те години.

Хорхе Игуаин веднъж говори за баските корени на семейството си, когато най-големият му син Федерико игра за Реал Сосиедад. "Дядо ми беше от баско-френски произход. аща ми винаги ми казваше, че дядо ми го е учил, че баските не са нито испански, нито френски, а само баски.", заяви Хорхе Игуаин преди петнадесет години. Междувременно пък се появи информация, че звездата на Юве Кристиано Роналдо има желание да се върне в Реал Мадрид - ето и повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички