Играчите, които може да се върнат в Испания под ръководството на Енрике


Играчите, които може да се върнат в Испания под ръководството на Енрике
Снимка: Gulliver/GettyImages

1667 0

Луис Енрике официално бе представен като новия селекционер на Испания. От него се очаква да направи големи промени в националната селекцио особено след отпадането на тима още на 1/8-финалите на Световното първенство по футбол

Това е първа работа за Енрике, след като напусна Барселона през миналото лято, където прекара 3 години. Задачата му е още до септември националите да са достатъчно подготвени за мача срещу Англия на "Уембли" в Лигата на нациите. 

По този повод от Marca са извадили имената на осем футболисти, които може да се завърнат отново в испанския национален отбор под ръководството на Луис Енрике:

Хуан Мата

30-годишният плеймейкър на Манчестър Юнайтед бе част от националния през 2010г., когато стана световен шампион и две години по-късно, за да вдигне и европейската купа. От 3 години насам обаче не намира място в състава. 

Педро Родригес

Подобно като Мата, той бе основна част от състава на Дел Боске през "златните години" за "Ла Роха". Неубедителните му изяви на клубно ниво обаче го изпратиха далеч от националния отбор. 

Андер Ерера

Считан за един от най-добрите играчи на своята позиция във Висшата лига, Ерера до този момент не успява да се утвърди за Испания. 

Серхи Роберто

Счита се, че той разви потенциала си при Луис Енрике в Барселона и може да полезен на няколко позиции на терена, но въпреки това остане извън избраниците за Русия. 

Хави Мартинес

Под ръководството на Хулен Лопетеги той не получваваше шанс за изява, въпреки че бе част от състава за Мондиал 2010 и Евро 2012. Сега, под ръководството на Енрике, футболистът може да получи нов шанс. 

Марк Бартра

Той бе много близо до състава на Световното, след като направи силен полусезон в състава на Бетис, но в крайна не бе повикан. Сега ще се надява на шан при новия селекционер. 

Луис Алберто

Футболистът на Лацио има само един мач за националния отбор, но направи страхотен сезон в Серия А, записвайки 11 гола и 14 асистенции в 34 мача. 

Хосе Кайехон

Още един от най-добрите играчи в италианското първенство, с 10 гола и 10 асистенции в последния сезон за Наполи. Все още обаче не успява да намери място в испанския тим и не е участвал в нито един турнир. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички