Официално: Испания има нов селекционер


Официално: Испания има нов селекционер
Снимка: Guliver/GettyImages

1447 0

Испанския национален отбор има нов селекционер. Това е бившият треньор на Барселона - Луис Енрике, който бе и големият фаворит за поста. Това обяви президентът на Кралската федерация Луис Рубиалес на пресконференция днес.

Енрике ще подпише договор с федерацията за две години, като целта пред него е Европейското първенство през 2020 година. Това е първа работа за специалиста след Барселона, където прекара 3 години. На "Камп Ноу" спечели 3 пъти "Купата на Краля", два пъти Ла Лига, веднъж Шампионска лига и по веднъж Суперкупата на Испания, Суперкупата на Европа. 

В навечерието на Световното първенство по футбол 2018 Испания остана без треньор, след като Хулен Лопегети бе уволнен заради публичното анонсиране на преминаването му в Реал Мадрид след края на Мондиала. Спортният директор на федерацията Фернандо Йеро застана временно на поста, но под негово ръководство Испания отпадна в 1/8-финалите на турнира. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички