Играч на "слабак" се нареди зад Меси и CR7: Звездите на Атлетико Мадрид спечелиха мача (ВИДЕО)


Играч на "слабак" се нареди зад Меси и CR7: Звездите на Атлетико Мадрид спечелиха мача (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1067 0

Испанският гранд Атлетико Мадрид се върна на победния път в Ла Лига след поражението от Барселона. "Дюшекчиите" победиха с 2:1 у дома последния в класирането Алмерия. По този начин събраха 34 точки, колкото има и Барселона, като каталунците се изправят срещу Жирона по-късно днес. Алмерия пък остава на дъното с 4 пункта и записа нов антирекорд (повече за него по-долу в материала).

Още през първото полувреме домакините реализираха три попадения, но едно от тях бе отменено (на Антоан Гризман заради засада в 6-ата минута). Все пак Алваро Мората (17') и Анхел Кореа (22') дадоха комфортен аванс на Атлети на почивката.

Испанският нападател вече е вкарал 22 гола в 43 мача във всички турнири през 2023 година на клубно ниво. Няма друг негов сънародник, който да е реализирал толкова попадения из топ 5 първенствата на Европа. Това е и втората най-силна година за Мората в индивидуален план (23 гола през 2017-а).

Освен това Атлетико е единственият отбор в топ 5 на Европа, който има двама различни голмайстори с 13 или повече попадения във всички турнири през сезона. Това са Гризман и Мората, които са с по точно 13.

Все пак в 62-рата минута Лео Баптистао върна напрежението. Любопитното е, че той се нареди току зад Лионел Меси и Кристиано Роналдо при играчите с най-много голове срещу Атлетико на Диего Симеоне (12 за Меси, 10 за Роналдо и 6 за Баптистао). Все пак силите на гостите не стигнаха за повече.

Така Алмерия остава единственият отбор от топ 5 първенствата на Европа през този сезон, който все още няма победа. През 21-ви век само два отбора се доближават до този антирекорд в Ла Лиаг - Леванте (2021/22 - 7 равенства и 8 загуби) и Елче (2022/23 - 4 равенства и 11 загуби).

За Атлетико Мадрид предстои нов мач у дома, но в Шампионска лига - в пряк дуел за запазване на първото място срещу Лацио (13.12). Следващото изпитание в Ла Лига пък е труден сблъсък с Атлетик Билбао като гост (16.12). Алмерия пък приема у дома Майорка (17.12).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички