И това е най-слабият сезон на Кристиано Роналдо...


И това е най-слабият сезон на Кристиано Роналдо...
Снимка: Getty Images/Guliver

4867 0

Кристиано Роналдо отдавна се превърна в една от бъдещите легенди на Реал Мадрид. Той пристигна в "кралския клуб" през 2009 година, като с всеки изминал сезон, феновете на испанския гранд искаха още и още. А това, което го прави суперзвезда, е че всеки път отговаряше на исканията на феновете.

И така, сезон след сезон Кристиано се превърна в синоним за "голове" и до момента държи огромен брой от рекордите на клуба. Най-малкото доказателство за това е, че 9 години след като пристигна на "Сантяго Бернабеу", португалецът все още има положителен баланс голове спрямо мачове - 449 попадения в 436 срещи.

През тази кампания обаче той за първи път прави "слаб" сезон от както е в клуба. Не, той прави най-слабият си сезон в Мадрид, а до момента има 25 гола за кампанията. Освен това Реал има още мачове с Виляреал в Примера Дивисион, както и финала с Ливърпул в Шампионска лига.

И през миналия сезон Роналдо вкара 25 гола, но игровите му минути през сезона до момента са най-малките от както е в отбора на "белия балет". Дори да изиграе 90 минути срещу Виляреал, активът му ще е 2 230 минути. 

През 2014/2015 година португалецът нанизва цели 48 попадения в Ла Лига, а последният му "значително слаб сезон" е дебютният му - 2009/2010, когато отбелязва 26 пъти. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички