Христо Стоичков говори за приятелството си с Лионел Меси и заяви: Той не играе за пари


Христо Стоичков говори за приятелството си с Лионел Меси и заяви: Той не играе за пари
Снимка: Getty Images/Guliver

5370 0

Българската легенда Христо Стоичков говори за голямата звезда на Барселона Лионел Меси в обширно интервю за "Ел Мундо Депортиво". В него бившият играч на каталунците говори за приятелството си с шесткратния носител на "Златната топка", както и за възможността скоро той да е далеч от "Камп Ноу".

"Темата с подновяването на договора му е лична за мен. Той знае, че като негов приятел и бивш играч на клуба, бих искал да продължи при нас със сигурност. Все пак, към момента нито клубът, нито членовете му могат да вземат решение за бъдещето. Каквото и да реши Меси, той знае, че Христо Стоичков винаги ще го подкрепя. Всичко, което е сторил за Барселона, той го е направил от любов" - започна Стоичков.

"И приятелството, което имам с Меси е до живот. Не е съвпадение, че бяхме заедно, когато получи "Златната топка" или "Златната обувка". Моето приятелство с него е гордост за мен. Има малки детайли, като подписана фланелка за внучката ми или подписани обувки за музея ми, които вървят с него. Ще го уважавам изцяло, каквото и решение да вземе за бъдещето си" - продължи българинът, засягайки част от личните им взаимоотношения.

След това Стоичков засегна темата с новия президент на Барселона и какво трябва да стори той, за да убеди Меси да остане: "Трябва да се говори директно и искрено с него - какво следващият ще стори, какви нови попълнения ще привлече. Трябва и да направи конкурентноспособен отбор, за да му е приятно. Мислите ли, че Меси играе за пари? Той играе, за да печели титли, той е роден победител.

Но, разбира се, ако няма титли, няма да видим Лео щастлив. Страдам, когато не виждам Лео щастлив. Виждам лицата на футболистите, когато загряват, това трябва да се промени. Президентът, който пристигне, трябва да бъде много честен" - сподели още той.

A в Испания разкриха зашеметяващата сума, която Меси е получил само от последния договор с Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички