Храбрият Севиля заслужаваше чудо, но Реал се смя последен (ВИДЕО)


Храбрият Севиля заслужаваше чудо, но Реал се смя последен (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

2054 0

Севиля съвсем сериозно можеше да нанесе едно от най-големите разочарования в историята на Реал Мадрид и да заличи огромния пасив от 0:3 на "Сантяго Бернабеу" в осминафиналния сблъсък за Купата на краля.

За нещастие на андалусците обаче, "кралския клуб" се оказа далеч-далеч по-ефективен и с минимален разход на усилия и креативност се добра до зрелищно равенство 3:3 на "Рамон Санчес Писхуан".

Севиля бе далеч по-дейният и активен тим на терена и пропусна достатъчно положения, за да застраши прогреса на европейския шампион, но в крайна сметка още в началото на второто полувреме получи сериозен шамар и прекършване на ентусиазма.

Автогол на Данило още в 10-ата минута осигури мечтан старт за Севиля, които до края на полувремето не спряха да тормозят съперника, но нямаха възможност да поразят за втори път вратата на Кико Касия.

В добавеното време на първата част в игра се появи новото попълнение от Интер Стеван Йоветич, който бе провел само една тренировка под ръководството на Хорхе Сампаоли. След неуспешните престои в Манчестър Сити и Интер поне в Андалусия кариерата на черногореца потръгна от самото начало, защото в 53-ата минута именно той с воле засече центриране на Ескудеро и маркира дебюта си с гол.

В 48-ата преди това обаче Марко Асенсио бе направил 1:1, възползвайки се от дълъг пас на вратаря Касия, с което до голяма степен елиминира интригата. Севиля обаче не се отказа да търси чудото и в 77-ата минута Висенте Ибора се разписа за 3:1.

В 83-ата при отсъствието на Кристиано Роналдо с изпълнение на дузпа трябваше да се нагърби Серхио Рамос, като той в стил "Паненка" окончателно отказа домакините от мисли за продължаване в следващата фаза - 3:2.

Влезлият четвърт час преди края Карим Бензема с последния удар в мача пък се погрижи Реал Мадрид да продължи изумителната си серия без поражение във всички турнири - 3:3 и рекорден 40-и мач без загуба за "кралския клуб".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички