Гуардиола обяви с възхищение кой е треньор №1 в историята


Гуардиола обяви с възхищение кой е треньор №1 в историята
Снимка: Getty Images/Guliver

2343 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола посочи кой според него е най-влиятелният треньор във футболната история. Оказа се, че това е покойната легенда Йохан Кройф.

"Аз не мих могъл да направя това, което успя Кройф. Често можете да чуете от различни хора: Ах, какъв добър треньор е Пеп". Забравете! Кройф беше най-добрият. С огромна разлика. Да създадеш нещо ново - това е трудно", заяви Гуардиола, цитиран от "The Guardian".

Йохан Кройф: Спрях Барса да се отърве от Гуардиола

"Ето защо аз често посещавах Йохан, когато тренирах Барселона. Стараех се всячески да следвам неговия път през първата година, когато спечелихме абсолютно всичко. Кройф е най-влиятелната фигура в историята на футбола. Той промени не един клуб, а два: и като футболист, и като треньор. Друг такъв човек няма да се намери. Когато Аякс спечели КЕШ, отборът бе воден от Ринус Михелс, но главен беше Кройф", допълва испанският специалист.

"Когато той пое Барселона, тя бе голям клуб, но нямаше някаква специална футболна култура. Ние имахме аржентински треньор и играехме в аржентински стил, след това ни пое германец и заиграхме по немски. Но после дойде Йохан и каза: Ние ще играем така. Седемгодишните деца заиграха на тренировка в същия стил, в който и първият отбор. Той създаде от нищо нещо", завърши Гуардиола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички