Йохан Кройф: Спрях Барса да се отърве от Гуардиола


Йохан Кройф: Спрях Барса да се отърве от Гуардиола

1965 0

В новата автобиография на Йохан Кройф, която ще бъде публикувана след смъртта на легендарния футболист и треньор, той твърди, че е попречил на ръководството на Барселона да се отърве от още младия Хосеп Гуардиола.

Тогава настоящият супертреньор още се е борел да се наложи в първия тим на каталунския гранд.

Стоичков в топ 5 на най-добрите трансфери на Барса в историята

"Барса искаше да се освободи от него, смятаха, че е слаб, неподготвен за дефанзивна игра и немощен във въздушните двубои. Това, което никой не виждаше, е, че притежаваше основни качества, с които можеше да се развива, като висока интелигентност и техника. Ако не бях в Барселона, сигурно щяха да го пратят в някой клуб от второто ниво", разкрива Кройф.

Гуардиола работи с Кройф до 1996 година, а вече обяви, че ще присъства на промоцията на книгата в Лондон. За него холандската легенда е отделил голямо място в автобиографията си, съобщава Goal.com.

"Съветвах го, че покрай всичко останало трябва да бъде шеф, който ще взема решенията и ще бъде отговорен за последствията. В този смисъл Пеп следва същия път, който и аз", пише Кройф, който със сигурност оказа голямо влияние върху футболната история.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички