Гуардиола категоричен: Никога повече няма да бъда наставник на Барса


Гуардиола категоричен: Никога повече няма да бъда наставник на Барса
Снимка: Guliver/GettyImages

1641 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола за пореден път увери, че няма никакво намерение да води отново отбора на Барселона.

"Повече никога няма да бъда наставник на Барселона. Моят етап в този клуб приключи", отсече треньорът.

Гуардиола бе начело на испанския гранд от 2008 до 2012 г. Под негово ръководство каталунците спечелиха испанското първенство (2008/09, 2009/10, 2010/11), Купата на страната (2008/09, 2011/12), Шампионската лига (2008/09, 2010/11) и световния клубен шампионат (2009, 2011).

Относно срещата срещу Монако тази вечер Гуардиола заяви, че отборът му ще играе офанзивно, въпреки че в първата среща победиха с 5:3. 

"Ще е голяма грешка, ако си помислим, че вече сме се класирали за следващия кръг. Всички сме наясно, че ни предстои много труден реванш. Надявам се от първата минута да покажем, че искаме победата. Трябва да бележим голове", заяви Гуардиола.

"Най-добрият начин да се защитаваш е като вкарваш голове. Когато излизаш срещу съперник с офанзивния потенциал на Монако и мислиш как да се браниш, това е равно на самоубийство. Нашата цел е да атакуваме. Не мисля за това, че 7 поредни години стигам до полуфиналите в турнира. Задачата ми е да класирам Манчестър Сити в следващия кръг. На този етап мечтата ми е да сме сред четвъртфиналистите", добави още специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички