Гръмка издънка: Атлетико Мадрид с най-срамната си загуба през сезона (ВИДЕО)


Гръмка издънка: Атлетико Мадрид с най-срамната си загуба през сезона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1329 0

Атлетико Мадрид записа най-срамната си загуба през този сезон. "Дюшекчиите" отстъпиха с 0:2 при гостуването си на Кадис в мач от 28-ия кръг на Ла Лига. С този резултат те рискуват и оставането си в топ 4 на испанския елит.

Атлетико Мадрид загуби шокиращо от Кадис

Футболистите на Диего Симеоне са на четвърта позиция с 55 точки, но Атлетик Билбао може да ги доближи на две, ако победи при гостуването си на Лас Палмас утре (10.03). Успехът пък бе критично важен за Кадис, защото с него събра 22 точки на 18-о място и така доближи първия тим над линията на изпадащите на само два пункта. Селта обаче е и с мач по-малко.

Това бе седмо поражение за Атлетико в първенството през кампанията, както и първо от тим в зоната на изпадащите. Кадис обаче записа трети пореден мач без загуба след двете равенства срещу Селта и Райо Валекано преди това (и двата тима са замесени в битката за оцеляване).

И двете попадения в срещата бяха дело на Хуанми Хименес. Така той вече е реализирал три попадения в последните си три мача за Кадис - повече, отколкото бе вкарал в предните 24 мача в Ла Лига (когато се отчита с два гола).

Любопитното е, че Атлетико загуби и последната си визита на Кадис - с 2:3 през октомври 2022 година. Само веднъж преди "дюшекчиите" са губили от този съперник в две или повече поредни гостувания в шампионата - между 1978 и 1985 година.

За Атлетико предстоят два много тежки мача. Първо домакинство срещу Интер в мач реванш от осминафиналите в Шампионска лига в сряда (13.03), след като загуби първата среща с 0:1, а след това и нов мач у дома - срещу Барселона от Ла Лига (17.03).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички