Григор Димитров променил изцяло подготовката си за Australian Open


Григор Димитров променил изцяло подготовката си за Australian Open
Снимка: Getty Images/Guliver

1907 0

Григор Димитров започна с летящ старт на "Аустрелиън Оупън", след като разби в 3 сета бившия №3 в света Марин Чилич. Той показа страхотна игра и заслужено спечели толкова убедително, като отчете факта, че съперникът му преминава през тежък период. 

Може би един от най-трудните ми жребии в турнир от Голям шлем. Да играеш срещу Чилич не е никак лесно. Доволен съм, че още от началото намерих играта си и влязох в ритъм. Да спечелиш по подобен начин е голям бонус. Струва ми се, че той бе напрегнат. Периодът е труден за него. Аз наложих на сигурността и мисля, че мога да извлека доста позитиви от тази победа", заяви Гришо малко след успеха си. 

Той също така разкри, че е направил промени в подготовката си за турнира. 

"Подготовката за турнира бе съвсем различна. Всичко, което правехме, бе различно, трябва да се адаптираш и да импровизираш. Последните няколко седмици бяха трудни, но все пак сега е важно кой как ще започне и как ще влезе в ритъм. Бях фокусиран върху играта си и върху страхотната подкрепа, която получавам тук. От доста време не съм играл пред публика, ще се опитам да се насладя на всеки един момент."

Смятам, че успявам да организирам времето си добре. Подготовката ми върви чудесно. Все пак съперникът ми е представител на домакините, той играе у дома си. Това е плюс за него, но аз ще се фокусирам върху добрите и лошите моменти от мача днес и ще опитам да сторя същото", завърши Димитров. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички