Григор Димитров с мощно начало в Мелбърн, не даде сет на Чилич


Григор Димитров с мощно начало в Мелбърн, не даде сет на Чилич
Снимка: Getty Images/Guliver

1875 0

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров се класира за втория кръг на Australian Open 2021, след като победи хърватския ветеран Марин Чилич с 6-4, 6-2, 7-6(5) в мач от първия ден на турнира.

18-ят поставен в схемата българин показа много солидна и прецизна игра, за да запише чиста победа над именития си съперник и да продължи напред. Димитров разчиташе много на отличния си начален удар, като записа впечатляващите 19 аса срещу четири на Чилич.

Първият сет вървеше оспорвано, като до средата му двамата имаха по една неизползвана възможност за пробив. Българинът направи решителна стъпка с пробив в седмия гейм и впоследствие спечели с 6:4.

Димитров изигра много силен втори сет, в който стигна до 6:2. В него той взе три сервис-гейма на нула и направи два пробива, единият от които също на нула.

Двамата започнаха третия сет с размяна на бързи геймове. Чилич направи много важна стъпка в опита си за обрат в осмия гейм. Въпреки че първоначално Димитров се защити след 15:40, хърватинът проби и сервираше за спечелване на сета.

Българинът отговори много добре в огледален гейм и с третата си възможност върна пробива за 5:5. Сетът стигна до тайбрек, в който Димитров се наложи със 7:5.

Във втория кръг на турнир Димитров ще се изправи срещу участващия с уайлд кард представител на домакините Алекс Болт, който победи Норберт Гомбос в четири сета.

А как приключи участието в турнира на Цветана Пиронкова - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички