Гонсало Игуаин ще прекрати кариерата си след края на сезона


Гонсало Игуаин ще прекрати кариерата си след края на сезона

3172 0

Нападателят Гонсало Игуаин ще сложи край на професионалната си футболна кариера след края на сезона. В момента той играе в състава на Интер Маями, като има 9 гола в 25 мача. 

Игуаин направи блестяща кариера в състава на Реал Мадрид, където се подвизаваше в периода 2007-2013 г., като за това време отбеляза 107 гола, стана три пъти шампион с Кралския клуб и носител на "Купата на краля".

След раздялата си с "белия балет" аржентинецът отиде в италианския Наполи, където отбеляза 71 гола за периода от 2013 до 2016 година. Спечели и една Купа и една Суперкупа на Италия! 

След това кариерата му продължи в други два гранда от Италия - Ювентус и Милан, където игра под наем, а след това замина за английския Челси. През 2020 г. пък бе продаден на Интер Маями...

Въпреки, че е роден във Франция, Игуаин беше избрал да играе за Аржентинския национален отбор, за който записа 75 мача и 31 гола. Наскоро той даде интервю, в което описа престоя си в Аржентина по емоционален начин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички