Голове, радост и мощни песни: Реал преби Еспаньол и е шампион за 35-и път!


Голове, радост и мощни песни: Реал преби Еспаньол и е шампион за 35-и път!
Снимка: GettyImages

4723 0

С брилянтно представяне, макар и с редица резервни състезатели, Реал Мадрид направи голям подарък на своите фенове - 35-та шампионска титла с изключително добра игра. В съботния празник на "Сантиаго Бернабеу" "кралския клуб" удари с 4:0 Еспаньол след фантастичен двубой за столичани и 4 кръга преди края на Ла Лига Реал Мадрид официално е шампион на Испания. 

В днешния двубой и равенство вършеше работа на мадридчани, като Карло Анчелоти направи куп промени в стартовия си състав. Това обаче не попречи на качеството, след като освободени от напрежение "белите" се развихриха сериозно за категоричния успех. 

През първото полувреме с отлични голове се отчете Родриго, който в 33' и 43' вкара, за да донесе радост на изпълнения до краен предел "Бернабеу". 

Реал Мадрид не отпусна газта и в 55' Асенсио се разписа за 3:0, докато 10 минути преди края резервите в днешния мач Винисиус и Бензема комбинираха помежду си, за да оформи френският ас крайното 4:0 в битката. 

Това е 35-а титла в историята на "кралете", както и втора последните 3 години. Карло Анчелоти пък се превърна в единствения треньор, който е печелил титлата във всички първенства от топ 5 на Европа - Англия, Испания, Италия, Германия, Франция. 

Радостта започна още на стадиона, като се очаква в следващите часове да се отправи към площад "Сибелес", където "кралете" празнуват всеки свой значим трофей. 

"Белите" обаче няма да прекаляват с шампанското, тъй като само след няколко дни са домакини на Манчестър Сити в опит да достигнат до финала в Шампионска лига. Реал изостава с 3:4 след първия двубой на "Етихад". 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Голеада в шампионския мач на Реал Мадрид (СНИМКИ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Кралете" започнаха мача в настроение и бързо стигнаха до две ситуации за гол. Мариано се отчете с ранен пропуск, след като бе блокиран от защитник във 2', докато малко след него и Асенсио имаше шанс, но стреля встрани от вратата. 

Положенията пред Диего Лопес продължиха да се редят едно след друго, като в 15' Каземиро удари греда след отлично центриране от фланга. Последваха нови два сериозни пропуска на Мариано, като вторият му беше по-фрапантен, след като Модрич му я сервира перфектно на 6 метра от голлинията. 

В крайна сметка обаче, дефанзивният вал на Еспаньол капитулира в 33'. Капитанът на "кралете" Марсело проби по лявото крило и успя да подаде на Родриго в пеналтерията. Той размина двама футболисти на каталунския тим и с премерен удар в десния ъгъл реализира за 1:0. 

Надмощието на Реал се материализира за втори път 3 минути преди края на полувремето, когато отново Родриго се шмугна измежду защитниците на Еспаньол и реализира 2-ия си гол - 2:0, а бразилецът постави сериозен въпрос пред "кралете" дали не трябва по-често да се появява на лявото крило. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

Еспаньол започна по-активно втората част, но в 55' "кралете" издебнаха съперника на контраатака. След отнета топка в собствената половина Камавинга напредна през центъра и в ситуация "четирима срещу трима" избра да изведе Асенсио вдясно от него. Юношата на Майорка овладя и стреля силно по диагонала - 3:0 за бъдещия шампион на Испания! 

Въпреки че нямаше нужда да пуска още от своите титуляри, Карло Анчелоти изпълни желанието на Кроос и Бензема, като ги пусна в игра, за да вземат участие в шампионския двубой. Иско също се появи в игра, а на Модрич и Каземиро беше дадена почивка. 

След смяната на бразилеца обаче последваха турболентни минути за Реал, като връщането на Камавинга в отбрана не беше сполучливо. Само в рамките на 6 минути Еспаньол имаше цели 3 положения да се разпише, като Куртоа се намеси с авторитет при две от тях и запази вратата си суха. 

След леките проблеми за "белия балет", отборът на Анчелоти отново успя да изнесе играта в предни позиции. Бензема беше изведен в половината на съперника в 71', като премина покрай защитник, влезе в наказателното поле и комбинира с Иско, който влезе на скорост и от движение стреля силно с ляв крак - 4:0. След справка с VAR обаче попадението беше отменено заради... засада на Родриго, който, според съдията, е пречел на Лопес да се намеси в ситуацията. 

В последните 15 минути Гила се появи на терена на мястото на Камавинга, а и Вини Джуниър влезе, за да поиграе в шампионския двубой. 

И, ако предишния гол беше отменен, то този в 81' "кралете" се добраха до "нов" 4-ти гол. Иско изведе Винисиус в наказателното поле, където той напредна и веднага комбинира с Бензема - удар с левия крак и 4:0 за "белия балет". 

Стартови състави:

Реал Мадрид (4-3-3): Куртоа, Васкес, Вайехо, Каземиро, Марсело, Модрич, Камавинга, Себайос, Родриго, Мариано, Асенсио

Еспаньол (4-4-2): Лопес, Видал, Гомес, Калеро, Кабрера, Вилхена, Ерера, Дардер, Мелендо, Диас, Де Томас

Реал Мадрид - Еспаньол по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ Реал Мадрид - Еспаньол

ПРЕДИ СРЕЩАТА

"Белия балет" е на първо място в шампионата (78 точки) и има аванс от 14 пункта пред втория Севиля (който има мач повече) и 15 пред третия Барселона. До края на сезон 2021/22 остават 5 кръга (с днешния), което означава, че тимът на Карло Анчелоти би спечелил титлата в Ла Лига дори при равенство срещу Еспаньол. Гостите са на 13-о място със сбор от 39 точки.

През изминалата седмица Кралския клуб имаше тежък мач от 1/2-финалите в Шампионска лига, изправяйки се срещу Манчестър Сити в Англия. Двубоят на "Етихад" завърши 4:3 за "небесносините", а реваншът на "Сантяго Бернабеу" е на 4 април! На 21 април пък Еспаньол загуби у дома си от Райо Валекано с 0:1 (33 кръг, Ла Лига).

*Интересно е да се отбележи, че каталунците вече победиха Реал Мадрид през кампанията - това се случи по време на есенния дял от първенството (3 октомври), а самият мач на "Корнея Ел Прат" завърши 2:1 за домакините!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички