Голям скандал в Испания: Прекратиха мач заради нацистки обиди


Голям скандал в Испания: Прекратиха мач заради нацистки обиди
Снимка: Getty Images/Gulliver

6003 0

Голям скандал се заформи в Испания заради двубоят от 20-ия кръг на второто ниво във футбола между Райо Валекано и Албасете. Срещата бе прекъсната, след като част от феновете на домакините скандираха нацистки обиди по адрес на футболиста Роман Зозуля от състава на гостите.

"Ш*бан нацист – Роман Зозуля", скандираха част от привържениците на Райо Валекано, което принуди съдията Тока Лопес да прекъсне първоначално за няколко секунди двубоя.От домакинския отбор предупредиха публиката, че ако скандиранията продължат срещата ще бъде прекратена. Именно и това се случи, а от Албасете категорично отказаха да излязат отново на терена в знак на подкрепа на своя съотборник.

Това е абсолютен прецедент в Испания, след като нито един мач в страната не е бил преустановяван до този момент за нацистки скандирания или банери, дори за обида на играч. Феновете на Райо Валекано са известни с крайнолевите си политически възгледи. В същото време, Зозуля е обвиняван, че поддържа крайнодесни формирования в родината си. Очакват се доста сериозни наказания за Райо Валекано. Само преди дни от УЕФА погнаха и Румъния заради расизъм - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички