MMA боецът Георги Валентинов е убеден, че е бил натопен за расизъм


MMA боецът Георги Валентинов е убеден, че е бил натопен за расизъм

893 0

"Никога не съм членувал в расистки и ксенофобски организации. Никъде няма снимка или видео аз да показвам обидни жестове. Те ме изкараха най-големият расист на база какви доказателства? Единствената ми грешка е, че беше студено на мача (бел. ред. – евроквалификацията България – Англия) и си закрих лицето с яката". Това обясни MMA боецът Георги Валентинов.

В ефира на Нова телевизия той показа полицейски протокол, в който никъде нямало думичка за расизъм. Протоколът е за прикриването на лицето, но според боецът дори нямало да влезе в сила. "Никъде нямам регистрация, никъде не съм съден за такова нещо", подчерта Георги Валентинов.

По думите на Валентинов, той си тръгнал след първото полувреме на мача. Той призна, че бил с приятели, които подкрепят "Левски", но не уточни дали са от групата "София – Запад". За "София - Запад" обаче обяви, че не е я смята за крайна групировка, с крайнодесни възгледи - било един вид клюка. "Познавам доста хора и мен ме познават", добави Валентинов. "Това, че нося черна блуза, не ме прави расист", подчерта той, като уточни, че не може с такива тежки недоказани обвинения да му се проваля кариерата.

Според Валентинов, всичко случило се и изключването от Bellator било работа на "някой мой доброжелател". Той очаквал и негови противници в MMA да го подкрепят официално.

Какво точно реши Bellator за Валентинов - научете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама