Глупав червен картон провали Реал Мадрид в Ла Лига


Глупав червен картон провали Реал Мадрид в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3982 0

Испанският шампион Реал Мадрид допусна изненадваща загуба от Леванте с 1:2 като домакин в мач от 21-ия кръг от испанската Ла Лига. С основна вина за загубата е крайният бранител Едер Милитао, който си изкара неуместен червен картон още в 9-ата минута на срещата.

Изненадващото бе, че само четири минути след изгонването на Милитао, Реал откри резултата чрез Марко Асенсио. В 32-рата минута обаче Хосе Моралес изравни за гостите и накара съотборниците си да повярват, че могат да победят "кралете".

През втората част Марти Рохер изпусна дузпа за Леванте, но десетина минути по-късно се реваншира с гол от игра, който донесе пълен обрат и победа за гостите. По този начин Леванте се изкачи до 9-о място с 26 точки. Реал пък остава втори с 40 пункта, като изостава на цели 7 точки от лидера Атлетико Мадрид, който е и с 2 мача по-малко.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна на много високи обороти, а още в първите минути отбраната на домакините направи няколко сериозни грешки. Това коства много скъпо на "кралския клуб" още преди 10-ата минута, защото Едер Милитао извърши нарушение като последен в защитата и бе изгонен с директен червен картон в 9-ата минута.

13' - 1:0! Реал отговори по брилянтен начин на тежката ситуация, в която бе поставе. Асенсио получи страхотен извеждащ пас в средата на терена и напредна чак до наказателното поле на Леванте, а накрая завърши отлично покрай вратаря.

32' - 1:1! Моралес успя да изравни резултата, след като получи центриране в наказателното поле и успя с красив изстрел с десния си крак да преодолее Тибо Куртоа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 64-ата минута гостите получиха дузпа и отличен шанс да излязат напред в резултата. Марти Рохер застана зад бялата точка, но ударът му не бе достатъчно добър и Тибо Куртоа спаси.

В 78-ата минута Рохер все пак се реваншира на съотборниците си, като вкара от игра - 1:2!

До края на срещата Реал се опита да отговори на инкасираното попадение, но численото предимство на гостите ограничи атаките на "белите".

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Старши треньорът на "кралския клуб" Зинедин Зидан няма да бъде физически със своите момчета във втори пореден двубой, тъй като все още не се е възстановил от коронавируса и не е дал отрицателна проба. При миналия случай неговият отбор се справи с разгромна победа с 4:1 срещу Алавес.

Сега предстои двубой с друг непретенциозен съперник, срещу който се очаква "белия балет" отново да няма проблеми по пътя към 3-те точки, с които да не позволи на Атлетико (Мадрид) да продължава да увеличава и без това сериозната си преднина.

За Реал участие няма да могат да вземат редица контузени футболисти, сред които Дани Карвахал, Лукас Васкес, Начо, Серхио Рамос, Федерико Валверде и Родриго.

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Одриосола, Милитао, Варан, Менди, Каземиро, Модрич, Кроос, Асенсио, Азар, Бензема

Леванте: Фернандес, Клерк, Дуарте, Леон, Малса, Мелеро, Мирамон, Моралес, Постиго, Радоха, Роджър

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички